Gorenjska
5365 ogledov

Otroka zbil avto, zoper starše vodijo postopek

Lesce, prometna nesreča, neznani kolesar PU Kranj
Otroke je stekel čez vozišče, ko je pripeljal avto.

V petek okoli 16.45 so bili policisti PU Kranj obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen otrok. 

Voznik avtomobila je vozil iz smeri Kamne Gorice proti Lancovem. Na neosvetljenem delu ceste mu je pred avtomobil čez vozišče stekel otrok. Avtomobil je trčil v otroka. 

Otroku je na kraju prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Otrok je bil lahko telesno poškodovan. 

Kraj prometne nesreče sta si ogledali tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Na kraju so bili tudi gasilci.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o okoliščinah prometne nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo. Zoper starše otroka policisti vodijo prekrškovni postopek zaradi opustitve dolžnega nadzorstva.   

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 16:45 25.december 2023.

    Vozim pred šolo. Otrok ni pogledal ne levo ne desno in stekel naravnost čez cesto! Dobro, da vem, da se mladež v šoli nič ne uči o prometu, ali pa sedijo na ušesih!

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:58 18.december 2023.

    Če kupiš otroku mobitel,pa imaš sledilno aplikacijo nisi rešil čisto nič,če ga nisi nič naučil.Vse je brez pomena če otroka ne učiš in brzdaš itd.Drugo je pa to da starši niso nič boljši kot otroci ,celodnevno buljenje v telefon ne ...prikaži veče prinese nič dobrega ampak samo poneumlja in poleni še tisto malo kar bi lahko delal.