Slovenija
514 ogledov

Trčil v pešca, ki je hodil po cesti, in s kraja pobegnil

prometna nesreča Renče PU Nova Gorica
Nekaj pred polnočjo so na cesti v naselju Lukežiči našli težje poškodovano osebo.

Policisti PU Nova Gorica so bili v torek ob 23.56 obveščeni o prometni nesreči na območju naselja Renča. Na lokalni cesti Renče – Oševljek se je v bližini tamkajšnjega pokopališča zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl en človek. 

Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik motornega vozila, neznane znamke in registrskih številk, okoli 23.50, med vožnjo trčil v 50-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Omenjeni pešec je po trčenju z neznanim vozilom obležal na desnem smernem vozišču (gledano v smeri Gradišča nad Prvačino) in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Neznani voznik je po trčenju s kraja odpeljal, ne da bi se na ustavil in poškodovancu nudil pomoč oz. o tem nemudoma obvestil policijo. 

Policija je o nesreči obvestila preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Preiskava dogodka se nadaljuje. Policisti preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 2. odstavku 323. člena KZ-1) in suma kaznivega dejanja Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (2. odstavek 328. člena KZ-1). 

Policsti prosijo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče s smrtnim izidom, da to sporočijo prometnim policistom (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, (05) 393 41 00, elektronski naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si) ali pokličejo na interventno številko policije 113. Poziv velja tudi udeleženemu neznanemu vozniku neznanega udeleženega vozila. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 12:59 20.december 2023.

    Zakaj na obtožbo iz malomarnosti , ko pa je pobegnil in s tem odklonil alkotest . Se pravi , da je to daleč od malomarnosti . Zakon fino pravi , da če odkloniš pihanje , si pijan . Če si ...prikaži več si pa pijan , pa nič ne narediš iz malomarnosti ! Je pihal ? Ni !!!