Šport > Kolesarstvo
3198 ogledov

Orosilo vam bo oko! Legenda za vrhunec leta izbrala potezo Slovenca!

Matej Mohorič Profimedia
Za Jensa Voigta je bil vrhunec kolesarske sezone čustveni intervju Mateja Mohoriča po zmagi na 19. etapi dirke po Franciji.

Nekdaj odlični kolesar Jens Voigt se je po končani aktivni karieri podal v novinarske vode, kjer kot eden kolesarskih strokovnjakov deluje pod okriljem Eurosporta. Ob zaključku leta je za to slovito televizijsko hišo pripravil svoje vrhunce, ki so po njegovem mnenju najbolj zaznamovali leto 2023.

Nekdanji nosilec rumene majice na dirki po Franciji je tako pripravil kolaž izjemnih zmag in čustvenih trenutkov (pri katerih sta zelo pomembno vlogo pogosto imela tudi naša dva asa Primož Roglič in Tadej Pogačar), toda prav posebno mesto v srcu odličnega Nemca je pustil čustveni intervju Mateja Mohoriča, katerega je nekdanji zmagovalec etap Toura in Gira izpostavil kot osebni vrhunec sezone.

"Moja številka ena letošnjega leta je odkrit, iskren, vznemirljiv in skoraj filozofski intervju Mateja Mohoriča po njegovi zmagi na 19. etapi letošnje dirke po Franciji. Veselje in solze, ponos in skorajda krivda, da je zmagal. Redke besede o tem, kako težak je naš šport in kako so možnosti pravzaprav vedno proti tebi. Če ste ga zamudili, si ga morate pogledati. Redko izkusite toliko čustev in iskrenosti v zmagovalčevem intervjuju," je svoj vrhunec sezone opisal Voigt, nekdaj eden najbolj priljubljenih kolesarjev na svetu.

Na drugo mesto vrhuncev je Voigt postavil predajo žezla v ženskem kolesarstvu tekom letošnje dirke po Franciji za ženske. Ko je morala dolgoletna kraljica ženskega kolesarstva Annemiek van Vleuten v svoji zadnji sezoni med profesionalkami prepustiti prestol svoji naslednici Demi Vollering, ki je vsaj na prvi pogled pripravljena, da kraljuje še mnogo let.

Na tretje mesto mnogih vrhuncev lanske sezone pa je Voigt ponovno postavil Slovenca. "Moje tretje mesto pa gre neverjetni sezoni Tadeja Pogačarja. Mladenič je zmagal na svoji prvi dirki sezone v Španiji 13. februarja, osem mesecev kasneje pa na svoji zadnji dirki sezone, dirki po Lombardiji v Italiji. Vmes ja zmagal na dirki Amstel Gold, Valonski puščici in, moj osebni vrhunec, dirki po Flandriji. Ne obstaja veliko nekdanjih zmagovalcev Toura, ki bi zmagali na takšni dirki, zaradi tega je tako poseben. Bil je odličen tudi na Touru in bronast na svetovnem prvenstvu. Kakšna sezona!" je svoj prispevek zaključil legendarni Nemec.

Jens Voigt | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice