Šport > Kolesarstvo
2745 ogledov

Nekdanji Rogličev sotekmovalec aretiran, ubil naj bi ženo

Melissa Dennis Profimedia
Nekdanji kolesarski svetovni prvak v vožnji na čas je bil aretiran, potem ko naj bi zakrivil smrt svoje žene.

Nedavno upokojeni kolesarski zvezdnik Rohan Dennis je bil po poročanju avstralskih medijev aretiran, ker naj bi z neprevidno vožnjo zakrivil smrt svoje žene Melisse Dennis (nekdaj Hoskins).

Po poročilih tamkajšnjih medijev naj bi do tragedije prišlo v soboto zvečer, ko so bili okoli 8. ure zvečer reševalci obveščeni, da je v Medindiu, na obrobju Adelaida žensko zbil avtomobil.

Kasneje se je izkazalo, da gre za Melisso Dennis, bolj znano pod dekliškim priimkom Hoskins, nekdanjo vrhunsko kolesarko in ženo Rohana Dennisa, ki je v bolnišnici tragično podlegla poškodbam.

Policija je medtem že naznanila, da je v nedeljo zjutraj Dennisa aretirala in ga obtožila po treh točkah: povzročitve smrti zaradi neprevidne vožnje, nevarne vožnje in ogrožanja življenj.

Dennis je bil po plačilu varščine že izpuščen na prostost, na sodišču pa se mora pojaviti 13. marca, ko se bo soočil z vsemi obtožbami.

Rohan Dennis sicer velja za enega najboljših kronometristov v zgodovini kolesarstva, svoj vrhunec pa je doživel v letih 2018 in 2019, ko je dve leti zapored postal svetovni prvak v vožnji na čas. Tekom svoje kariere je slavil etapne zmage na vseh treh velikih tritedenskih dirkah.

Primož Roglič in Rohan Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvem zlatim medaljam s svetovnega prvenstva je dodal še bron z olimpijskih iger 2020, ko je zlato osvojil naš Primož Roglič, s katerim je zadnji dve leti skupaj tekmoval za Jumbo-Vismo. Pred tem je na profesionalnem nivoju nastopal še za ekipe Garmin, BMC in Ineos, medtem ko je eno leto delil ekipo s številnimi Slovenci pri Bahrain Meridi.

Njegova žena Melissa Dennis je pod svojim dekliškim priimkom Hoskins blestela predvsem na velodromu, kjer je na svetovnih prvenstvih zbrala eno zlato, tri srebrne in eno bronasto medaljo. Leta 2012 je bila del avstralske reprezentance, ki je končala na četrtem mestu.

Melissa Dennis | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice