Šport > Kolesarstvo
10550 ogledov

Odlična novica za Primoža Rogliča!

Rohan Dennis Profimedia
Eden glavnih pomočnikov Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, Rohan Dennis, je na začetku sezone prikazal odlično formo, potem ko je dobil etapo in prevzel vodstvo na Touru Down Under.

Avstralski kolesar Rohan Dennis je zmagovalec druge, 154,8 kilometra dolge etape dirke po Avstraliji od Brightona do Victor Harborja. Nekdanji svetovni prvak v kronometru je bil član ubežne peterice, nato pa se je v zadnjem kilometru odločil za napad in v cilj prišel z dvema sekundama prednosti pred rojakom Jayem Vinom.

Z zmago je moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, pred Vinom, moštvenim kolegom Tadeja Pogačarja pri ekipi UAE Emirates, ima tri sekunde prednosti, 12 sekund pa na tretjem mestu zaostaja Američan Magnus Sheffield.

Rohan Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Etapa je bila kar zahtevna, vzponov ni manjkalo, dva sta bila kategorizirana, eden je bil prve, drugi pa druge kategorije. Glavnina je na koncu zaostala 11 sekund, njen sprint je prav tako dobil domačin Caleb Ewan. Na dirki slovenskih kolesarjev ni.

Odlična forma Dennisa, ki se je zadnji dve sezoni nekoliko lovil, pa je zelo dobra novica tudi za Primoža Rogliča, saj je bil Avstralec pripeljan v nizozemsko ekipo predvsem z namenom, da bo skrbel za svojega kapetana Rogliča. Avstralec je kot izjemen kronometrist odličen na ravninskih odsekih, v zadnjih letih pa vse bolj blesti tudi na goratih terenih. Prav tako je odličen pri varovanju hrbta svojim kapetanom na etapah, ki spominjajo na spomladanske klasike.

Rohan Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaenkrat še ni znan Dennisov tekmovalni program, a se zdi, da bi mu lahko pripadlo mesto v Jumbo-Vismini ekipi za Giro, na katerem bo Primož Roglič naskakoval svojo prvo skupno zmago na Dirki po Italiji. Ravno na Giru je sicer Dennis prvič pokazal vso svojo kvaliteto v vlogi pomočnika, ko je leta 2020 še v dresu Ineosa praktično sam strl vse nasprotnike ter Tao Geoghegan Hartu privozil skupno zmago.

Po minuli sezoni, ko je za Primoža skrbel na dirki Pariz-Nica in Vuelti, je sicer ravno Dennis v intervjujih razlagal, v kakšno veselje se mu je žrtvovati za Rogliča, saj za takšnega šampiona do sedaj še naj ne bi nastopal. Zagotovo bo imel letos še obilo priložnosti.

Rohan Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice