Šport > Kolesarstvo
491 ogledov

Voznik s pištolo napadel kolesarja, ta pristal v bolnišnici

Ivan Sosa Profimedia
Kolumbijski kolesar Ivan Sosa je moral zaradi udarca v obraz poiskati zdravniško pomoč.

Ivan Sosa, kolumbijski kolesar ekipe Movistarja, je na treningu v domovini doživel strašljiv dogodek. Po navedbah El Tiempa ga je napadel agresivni voznik vlačilca, ki je najprej s pištolo streljal v zrak, nato pa 25-letnega kolesarja prisilil, da se je ustavil in ga z orožjem udaril v obraz.

Njegova ekipa je potrdila, da je moral Sosa zaradi poškodbe brade poiskati zdravniško pomoč.

Ivan Sosa | Avtor: Profimedia Profimedia
Napadi na kolesarje so v zadnjih letih pogosti. Tako so v Kolumbiji leta 2018 med treningom oropali in poškodovali Oscarja Sevillo, zaradi zlomljene roke in reber se je moral zdraviti v bolnišnici. Sedem let prej je nekaj podobnega v Kostariki doživel Andrey Amador, tudi njega so resno poškodovali.

Takšni incidenti se dogajajo tudi v tradicionalnih kolesarskih državah. Leta 2020 so Belgijca Harma Vanhouckeja med treningom udarili v obraz, incident se je zgodil med zaporami zaradi epidemije novega koronavirusa, ko so bila nenujna potovanja prepovedana, profesionalnim kolesarjem pa je bilo vseeno dovoljeno trenirati na prostem. Več italijanskih kolesarjev so v istem obdobju verbalno napadli.

Decembra 2020 je Andrea Vendrameja med treningom v Venetu v Italiji udaril voznik, leta 2016 pa si je Belgijec Philippe Gilbert v pretepu s pijanim voznikom zlomil sredinec, poroča cyclingnews.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice