Šport > Košarka
11512 ogledov

Kolesarskemu velikanu odstranili več kot 100 tumorjev

Alberto Contador Epa
Sedemkratni zmagovalec tritedenskih dirk Alberto Contador je pred božičnimi prazniki legel pod nož.

Nekdanji španski kolesarski as Alberto Contador je sporočil, da je pred božičnimi prazniki prestal operacijo, med katero so mu odstranili več kot 100 benignih tumorjev, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Contador, ki je letos decembra dopolnil 40 let, je dvakrat osvojil skupni seštevek dirke po Franciji, dvakrat je zmagal tudi v skupnem seštevku dirke po Italiji, trikrat pa na dirki po Španiji.

Alberto Contador | Avtor: Epa Epa

Španec je na Instagramu objavil videoposnetek, v katerem sedi na tleh na stopnicah. Na posnetku je dvignil svojo majico in pokazal telo, trebuh, povsem na tesno povit s povoji. Tudi obe nogi je imel poviti od stegen do prstov na nogah, na obeh rokah pa je imel obliže.

"Bil je že čas, da grem na servis. Moral sem odstraniti nekaj lipomov in izkazalo se je, da jih imam več kot 100," je zapisal Contador.

Pokazal je na kolo, naslonjeno na steno za njim, in rekel, da upa, da se bo vrnil nanj "v naslednjem mesecu ali dveh".

Lipoma je maščobni ne-kancerogeni tumor, ki običajno nastane med kožo in mišicami. Običajno gre za neškodljivo tvorbo, maščobno grudico, ki nastane pod kožo.

Črni madež nad njegovo kariero je bil dopinški prekršek iz leta 2010. El Pistolero, kakršen je vzdevek Contadorja, je zaradi zlorabe klenbuterola takrat ostal brez skupne zmage na dirki po Franciji.

Komentarjev 1
  • robi2107 13:05 26.december 2022.

    Pogrešam kolesarstvo pred cca 20 leti. Res so bili mnogi dopingirani, ampak bila so imena. Dvoboji med Armstrongom in Contadorjem, z občasnim vmešavanjem Schlekov, pa Ulricha, Vinokurova, so bili legendarni. Danes je kolesarstvo veliko bolj čisto, ampak bolj kot ne ...prikaži več prevladujejo sivi liki. Se mi zdi, da se je vse skupaj začelo s prevlado Skyjevih kolesarjev. Tehnično dovršeno, ampak brez romantike.

Sorodne novice