Šport > Kolesarstvo
1331 ogledov

Potrjeno, Roglič bo nastopil na tej tritedenski dirki

Primož Roglič Epa
Pri Jumbo Vismi so sprejeli pomembno odločitev pri urniku slovenskega asa.

Primož Roglič je v zadnjih dveh letih cilje podredil nastopu na Dirki po Franciji, a je Tour obakrat moral končati predčasno zaradi poškodb. Blizu rumene majice je bil sicer leta 2020, a ga je takrat na predzadnji etapi preizkušnje premagal Tadej Pogačar z izjemno vožnjo na gorskem kronometru.

V tem koledarskem letu je Tour de France osvojil njegov moštveni kolega Jonas Vingegaard, ki bo obrambo rumene majice kot kaže začel kot edini kapetan Jumbo Visme, to je v nasprotju s prakso nizozemskega moštva v zadnjih letih. Roglič bo namreč pred tem nastopil na Dirki po Italiji, s tem pa so njegove možnosti za vrhunski nastop v Franciji pravzaprav izničene.

Nizozemci so Slovenčev nastop na Giru objavili na socialnih omrežjih. Marsikateri ljubitelj kolesarstva se je sicer ob novici vprašal, če je bil nastop na italijanski pentlji res prva Rogličeva želja. 

Primož je sicer leta 2019 osvojil tretje mesto na Giru, to je bil do takrat njegov največji uspeh na tritedenskih dirkah. Takrat je moral priznati premoč Richardu Carapazu in Vincenzu Nibaliju. Na tokratni dirki se bo moral pomeriti z aktualnim svetovnim prvakom in zmagovalcem Vuelte, pred tem je Roglič trikrat osvojil špansko pentljo, Remcom Evenepoelom.

Do uspehov na italijanskih cestah bo Zasavcu pomagal tudi nov moštveni kolega Jan Tratnik.

Komentarjev 1
  • robi2107 22:46 22.december 2022.

    Rogla je dober, ampak kaj, ko je tako štorast.

Sorodne novice