Šport > Kolesarstvo
438 ogledov

Roglič zaradi poškodbe moral odpovedati zadnji vrhunec leta

Primož Roglič, Tadej Pogačar Profimedia
Primož Roglič še ni nared za Monako.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki je 10. oktobra prestal operacijo rame, še ni nared po poškodbi. Zato 27. novembra ne bo nastopil na dobrodelni kolesarski dirki v Monaku.

Bo pa zato na kriteriju po istih cestah, po katerih je sicer speljana dirka formule 1, nastopil vodilni kolesar sveta Tadej Pogačar.

Pogačar in Roglič sta na dobrodelnem kriteriju Monaco Beking nastopila tudi lani in na prvi izvedbi stopila na zmagovalni oder. Roglič je zmagal, Pogačar je bil tretji. Med njiju se je vrinil še izjemni Italijan Sonny Colbrelli, ki pa je na žalost zaradi težav s srcem v letošnjem letu predčasno končal svojo kariero.

Primož Roglič, Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Letos bo Roglič z družino na prizorišču dirke, kjer bo pomagal osveščati o pomembni temi, varnosti. Ne bo pa nastopil na sami dirki, kot so organizatorji pred tedni sprva napovedali. "Iskreno povedano, mi je žal, da ne bom mogel dirkati," je dejal Roglič za Beking.

"Prva izdaja, lansko leto, je bila uspešna in nam je na splošno dala veliko navdušenja. Ko sem gledal formulo 1, sem vedno sanjal o tem, da bom nekega dne dirkal na tako ikonskem dirkališču in končno mi je to uspelo - pa čeprav samo na kolesu," je dodal Slovenec.

Med letošnjimi udeleženci dobrodelne kolesarske preizkušnje bodo tudi Peter Sagan, Elia Viviani, Matteo Trentin in Urška Žigart, ki imajo začasno prebivališče v Monaku.

Prav tako so se povabilu odzvali tudi preostali svetovni zvezdniki, kot so Philippe Gilbert, Luke Rowe, Davide Formolo, Tim Wellens, Steven Kruijswijk, Aleksandr Vlasov, Salvatore Puccio, Alessandro Covi, Lizzie Deignan in Elena Cecchini.

Ves dogodek bo namenjen zbiranju sredstev v dobrodelne namene. Izkupiček dogodka bo podarjen Fundaciji monaške princese Charlene in združenju Fight Aids, ki mu predseduje monaška princesa Stephanie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice