Šport > Kolesarstvo
5159 ogledov

Pogi s sporočilom za Remca: Če bi bil jaz svetovni prvak...

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar bi se na Touru rad pomeril tudi z >Remcom Evenepoelom.

Tadej Pogačar se je udeležil uradne predstavitve trase za naslednji Tour de France in potrdil, da bo ta tudi v naslednjem letu njegov glavni cilj. Po dveh zmagah je sicer letos moral priznati premoč Jonasu Vingegaardu. 

Kasneje je na Vuelti slavil Remco Evenepoel, ki je ob koncu sezone postal še svetovni prvak. Belgijec bo najverjetneje naslednje leto znova izpustil Tour in se osredotočil raje na Giro, kjer mu gredo na roko tudi kar tri etape v vožnji na čas. Pogačarja so sicer ob predstavitvi Toura vprašali, če bi se želel na francoskih cestah pomeriti tudi z Evenepoelom.

"Remco mora pisati svojo zgodbo in sestaviti svoj program dirk. Ne morem mu reči, da naj pride na Tour. To je njegova odločitev. Je svetovni prvak in sodi med najboljše kolesarje na svetu. A če bi bil jaz svetovni prvak, bi prišel na Dirko po Franciji," je dejal zmagovalec Toura v letih 2020 in 2021. Pogačar je sicer prepričan, da bo o naslednjem zmagovalcu odločal zadnji teden preizkušnje, ko bodo na sporedu etape v Alpah.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačarjev šef pri ekipi UAE Team Emirates Mauro Gianetti pa je Tour de France 2023 v izjavi za Het NIeuwsblad videl takole: "Menim, da bo šlo za zelo odprt Tour. Letos smo se naučili, da je potrebno biti vseskozi resen, dirko moraš vzeti resno vsak dan posebej. V enem dnevu lahko izgubiš Tour, zato je zelo pomembna dobra koncentracija, vseskozi moraš ostati miren, vedno je potrebno nadzorovati dirko. Nismo edino moštvo na preizkušnji, meriti se moramo z velikimi in močnimi zasedbami, na primer z Jumbo-Vismo in Ineosom ter še z nekaterimi dobrimi kolesarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice