Šport > Kolesarstvo
1038 ogledov

Kakšna napoved! Pogačarju generalka pred zadnjim vrhuncem sezone

Tadej Pogačar Reševalni pas/Twitter
Pogačarju ogrevanje pred slovito Lombardijo.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Emirates) je zmagal na enodnevni dirki Tre Valli Varesine. Štiriindvajsetletni Slovenec, sicer vodilni kolesar na svetovni lestvici, je v sprintu precej razredčene skupine kolesarjev 196,3 kilometra dolge preizkušnje med Busto Arsizijem in Varesejem ugnal Kolumbijca Sergia Higuito (Bora-Hansgrohe) in Španca Alejandra Valverdeja (Movistar).

Za Pogačarja je bila to 45. poklicna zmaga in 15. v tej sezoni, s čimer se je na samem vrhu izenačil z Remcom Evenepoelom, ki je tudi v letošnjem letu zbral 15 zmag, a je z današnjim dnem tudi zaključil svojo tekmovalno sezono, medtem ko Pogačarja čaka še ena najpomembnejših preizkušenj sezone, na kateri bi lahko še povečal svojo bero zmag in prehitel izjemnega Belgijca.

Dirka, na kateri so se danes v deseterico uvrstili še Francoz Pierre Latour, njegov rojak Benoit Cosnefroy, Britanec Adam Yates, Nizozemec Bauke Mollema, Italijan Domenico Pozzovivo, Španec Jesus Herrada in Kolumbijec Rigoberto Uran, je bila namreč zadnji preizkus pred zadnjo enodnevno klasiko v sezoni, slovitim spomenikom kolesarstva, dirko po Lombardiji.

Na njej bo v soboto Pogačar branil lansko zmago, ko je v samem zaključku v Comu s sprintom uspel streti Fausta Masnado. V Lombardiji pa bo tokrat dirkal tudi Danec Jonas Vingegaard, zmagovalec dirke Po Franciji. Slovenec in Danec se bosta tako pomerila prvič po omenjeni francoski pentlji.

"Naporna dirka, na koncu je prišlo do sprinta. Moja ekipa je držala glavnino skupaj, vesel sem, da mi je na koncu uspelo zmagati. Danes odločitev ni padla prej, zato smo pač o zmagovalcu odločali na koncu. Težko je to primerjati z Lombardijo, a bom skušal narediti nekaj podobnega, čeprav vem, da bo dirka dolga in naporna in se lahko zgodi marsikaj," je po koncu preizkušnje za prireditelje povedal Pogačar.

Na ženski 88,9 km dolgi preizkušnji na dirki z zaključkom v Vareseju pa je zmagala Italijanka Elisa Longo Borghini, Urša Pintar je bila deseta, za zmagovalko je zaostala 34 sekund. Tjaša Sušnik je bila 50., Urška Žigart pa 57. Nika Bobnar, Nina Pugelj in Ana Ahačič dirke niso končale.

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 07:53 05.oktober 2022.

    Še link: https://www.youtube.com/watch?v=qw5uzZXuxPo

  • Avatar pantani
    pantani 07:43 05.oktober 2022.

    A bejšte no,kolikor vem,ga je nazadnje Mass z lahkoto deklasiral na zadnjem vzponu!!!

Sorodne novice