Šport > Kolesarstvo
14530 ogledov

Neverjetno, kaj so si privoščili na Hrvaškem: "Nesprejemljivo!"

Print Screen
Zloglasni kolesarski vplivnež je znorel nad razmerami, v katerih je minil zaključek kolesarske dirke po Hrvaški.

Udeleženci kolesarske dirke po Hrvaški, na kateri se je skupne zmage veselil Matej Mohorič (Bahrain-Victorius), so bili v zaključku nedeljske etape izpostavljeni veliki nevarnosti.

Na to je opozoril belgijski kolesarski poznavalec Johan Bruyneel, nekdanji športni direktor ekip, s katerimi se je najslavnejši dopinški grešnik vseh časov Lance Armstrong dokopal do sedmih zmag na dirki po Franciji. 

V zaključku etape od Velike Nedelje s ciljem v Zagrebu (158,5 mk) so morali kolesarji manevrirati med ozkimi ulicami zagrebške prestolnice, pri čemer so večkrat prevozili tire za tramvaj in se pri izvozih iz nepreglednih ovinkov komaj izmikali obiskovalcem ter drugim potencialno nevarnim oviram.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Po ocenah kolesarskih strokovnjakov je pravi mali čudež, da se je dirka končala brez hujše nesreče.

"Lepo je videti, da je dandanes varnost kolesarjev Ucijeva prioriteta," je šokantnim possetkom z veliko mero sarkazma pripisal Bruyneel. "Samo poglejte si zaključek zadnje etape na dirki po Hrvaški. WTF?" je dodal.

Kmalu zatem se je oglasil še enkrat. "In da je vse skupaj še huje: direktor dirke je nekdanji profesionalni kolesar in direktor World Tour ekipe. Moral bi vedeti, da so takšni zaključki nesprejemljivi. WTF, Vladimir Miholjević?

Poleg Brunyeela so tekmovalne razmere kritizirali še nekdanji kolesar Rory Sutherland, Jos van Emden (Jumbo-Visma) in Jetse Bol (Burgos BH).

Zmagovalec dirke Matej Mohorič  je v skupnem seštevku šestih etap za sekundo ugnal junaka letošnjega Toura Jonasa Vingegaarda.

Več o tem TUKAJ.

Komentarjev 3
  • alen04 13:59 03.oktober 2022.

    Ves svet je seznanje z problematiko Hrvatov, skoraj nič novega tale članek. Obenem zelo žalostno seveda.

  • SamoResnica 10:19 03.oktober 2022.

    Za Hrvate zmeraj veljajo druga pravila :) oz. nobena pravila

Sorodne novice