Šport > Kolesarstvo
218 ogledov

Mohorič znova izjemen, pred njim le še Vingegaard!

CRO Race Sport-IT
Mohorič na dirki po Hrvaški zaostaja le še za Vingegaardom.

Jonas Vingegaard, zmagovalec letošnje kolesarske dirke po Franciji, je zelo blizu tudi zmagi na dirki po Hrvaški. V današnji, peti etapi od Opatije do Labina (154 km), ki je vsebovala kar šest kategoriziranih vzponov in še krajšega zaključnega, je še drugič na dirki pokoril konkurenco in ima pred zadnjo, pretežno ravninsko etapo osem sekund prednosti.

Kolesar ekipe Jumbo-Visma ima tako prednost pred Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious), ki se je v težki etapi spet odlično držal. Z zaostankom dveh sekund je zasedel tretje mesto, v skupnem seštevku pa se pomaknil za mesto naprej in je zdaj drugi. V etapi je bil poleg Vingegaarda od njega hitrejši še Britanec Oscar Onley, ki je na cilj prišel v času zmagovalca in ima v skupnem seštevku za Dancem enak zaostanek kot Mohorič.

Slovenec je danes blestel tudi na vmesnih sprintih, kjer je pobral štiri dodatne bonusne sekunde odbitka, s katerimi se je zadržal znotraj desetih sekund zaostanka za Vingegaardom. To je zelo pomembno pred zadnjo etapo, ki bi mu lahko ustrezala, v primeru zmage pa bi pobral še dodatnih deset bonusnih sekund, s katerimi bi lahko s prvega mesta strmoglavil odličnega Danca. Prav tako bo nekaj sekund na voljo tudi na vmesnih sprintih.

Dirka se bo sicer v nedeljo končala z etapo od Velike Nedelje do Zagreba (158,5 km), kjer pa se zaradi ne prezahtevne trase ne pričakuje večjih časovnih razlik, ključno vlogo pa bi tako lahko igrale ravno bonusne sekunde. Pred leti je tako legendarni Vincenzo Nibali pred zadnjo etapo zasedal drugo mesto v skupnem seštevku, a se je prav na zadnji dan, na identični trasi, uspel z bonusnimi sekundami prebiti do skupne zmage. Nekaj takega bo zagotovo poizkušal tudi Mohorič.

Drugi Slovenci se tokrat niso izkazali. Gal Glivar, kolesar Adrie Mobila, je z zaostankom 13 minut in 26 sekund zasedel 50. mesto, njegovi kolegi iz ekipe in tudi konkurenti iz ekipe Ljubljana Gusto Santic pa so bili uvrščeni še nižje. Glivar je v skupnem seštevku na 33. mestu (+14:17).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice