Šport > Kolesarstvo
15348 ogledov

Šok! Veliki favorit ponoči aretiran, nato odstopil po nekaj kilometrih dirke

Mathieu van der Poel Profimedia
Policija je potrdila, da je bil 27-letni kolesar aretiran zaradi verbalnega napada na dve najstnici. Kasneje se je izkazalo, da gre za Mathieua van der Poela.

Namesto da bi mirno spal pred največjim dogodkom leta - nedeljsko cestno kolesarsko dirko na svetovnem prvenstvu, je nesrečni Mathieu van der Poel pristal na policijski postaji, potem ko je v hotelu prišlo do prepira, ker mu skupina najstnikov ni pustila spati.

Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ja, res je," je za Sporzo tik pred startom nedeljske dirke potrdil nizozemski kolesarski zvezdnik. "Prišlo je do manjšega spora. Šlo je za glasne sosede. V sobo se nisem vrnil do četrte ure zjutraj. To zagotovo ni idealno. Pravzaprav je katastrofa, toda nič več ne morem spremeniti. Poizkušal bom izvleči največ, kar lahko," je pred dirko pojasnil van der Poel, ki pa je odstopil z dirke že znotraj prvih 35 kilometrov 267-kilometrske preizkušnje.

Medtem ko je glavnina prevozila prvi obalni del dirke in je slabih 240 kilometrov pred ciljem dosegla Wollongong in se pripravljala na najtežji vzpon dneva na Mount Keiro, smo lahko na čisto samem začelju glavnine opazili van der Poela in enega moštvenega kolega, kako mu skuša pomagati. Kmalu zatem, ko so kamere že spremljale vzpon na Mount Keiro, pa je po radijskih linijah prišlo obvestilo, da je van der Poel odstopil z dirke.

Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

Policija Novega južnega Walesa ni želela potrditi identitete kolesarja (a je to storil van der Poel sam), a je za spletno stran Cyclingnews razkrila, da je bil kolesar nizozemske ekipe okoli 22:40 udeležen v verbalni spor z dvema najstnicama, starima 13 in 14 let.

"Domnevno naj bi omenjeni kolesar potisnil obe najstnici. Ena naj bi padla po tleh, druga pa naj bi bila potisnjena v zid, pri čemer naj bi si lažje odrgnila komolec. O incidentu je bilo obveščeno vodstvo hotela, ki je nato poklicalo policijo. Policist s policijskega območja St George se je odzval na klic ter aretiral 27-letnika. Bil je prepeljan na policijsko postajo Kogarah, kjer je bil obtožen dveh primerov napada," so iz policije Novega južnega Wales razkrili za Cyclingnews, kateri so še pojasnili, da je bila za kolesarja nato plačana varščina, na sodišču pa se bo moral pojaviti v torek, 27. septembra.

Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot smo že omenili, je van der Poel v pogovoru za Sporzo razkril, da je dejansko šlo zanj, obenem pa je še razložil podrobnosti incidenta iz svoje perspektive. "Zgodaj sem se spravil v posteljo, nato pa se je nekaj otrokom na hodniku zdelo nujno, da brez prestanka tolčejo po vratih moje sobe. Ko se je to nekajkrat ponovilo, sem imel dovolj. Nisem jim ravno prijazno rekel, naj nehajo. Nato je bila poklicana policija, ki me je odvedla," je van der Poel razkril Sporzi ter poudaril, da se najstnikov ni niti dotaknil.

Van der Poel se je nato na startu dirke pojavil kot veliki favorit za zmago, skupaj z našim Tadejem Pogačarjem in Belgijcem Woutom van Aertom. Gre namreč za kolesarja z odličnim sprintom, ki pa bi načeloma zmogel preživeti tudi 4000 višinskih metrov, katere morajo kolesarji prevoziti in kateri naj bi izločili čistokrvne sprinterje. Toda Nizozemčeva zgodba je bila končana, še preden se je dobro začela.

 
Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 15:11 25.september 2022.

    Kaj pa veliki presranček Pogačarček, kako pa to, da ni zmagal, pa tak velik favorit je bil? Je bil bolj v rit, kot favorit, kanede!

Sorodne novice