Šport > Kolesarstvo
29674 ogledov

Proti Rogliču se je obrnil tudi kolesarski svetovni prvak: "To ni prav!"

Mads Pedersen Epa
Svoje mnenje o incidentu na Vuelti in obtožbah Primoža Rogliča je podal tudi nekdanji svetovni prvak ter veliki junak Vuelte.

Za nekdanjim kolesarskim svetovnim prvakom Madsom Pedersnom je naravnost sanjska Vuelta, katero je zaključil s kar tremi etapnimi zmagami (in še kar štirimi drugimi mesti) in prepričljivo zmago v seštevku za zeleno majico najboljšega po točkah.

A če se je za Pedersna dirka po Španiji končala na najlepši možen način, ne moremo ničesar takega trditi za našega Primoža Rogliča, ki je odstopil s še tretje izmed svojih zadnjih štirih velikih tritedenskih dirk.

Primož Roglič Dovolj ima Šport Rogliču dokončno prekipelo: "Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo"

A še hujši od njegovih poškodb in samega odstopa je bil zasuk v očeh kolesarske javnosti, ki je v zadnjih tednih slovenskega kolesarskega junaka križala zaradi njegovih obtožb na račun Freda Wrighta, katerega je okrivil za grozljivo nesrečo.

Potem ko je namreč Roglič nepričakovano napadel na kratkem vzponu v zadnjih treh kilometrih 16. etape, se je v sprintu za etapno zmago pomeril s četverico kolesarjev, ki je edina lahko sledila njegovemu napadu. Pri tem se je nesrečno zapletel z Wrightom ter pristal na tleh in utrpel grde poškodbe komolca, kolka, kolena in reber, zaradi katerih se naslednji dan ni več pojavil na startu.

Primož Roglič Besni odzivi Šport Pogrom proti Rogliču, javnost ogorčena: "Izgubil si vse spoštovanje" Primož Roglič Rogličev kritik Šport Kolesarska legenda nad Rogliča: "Naj pride končno k pameti!"

Kolesarski svet je večinoma vse skupaj ocenil kot tipičen dirkaški incident, do katerega pač pride med sprintom, nekateri pa so bili mnenja, da si je bil za padec kriv Roglič sam.

Prav zaradi tega je Roglič v naslednjih dneh doživel tako imenovano "PR katastrofo", ko je Jumbo-Visma objavila intervju, v katerem je Slovenec mladega Britanca javno obtožil, da je zakrivil nesrečo.

Kolesarski navdušenci se načeloma niso strinjali s slovenskim asom, ki se je na javnih omrežjih znašel pod pravim plazom kritik, njegovo dejanje pa so obsodili tudi nekateri aktualni ter bivši odlični kolesarji. Podporo je Roglič tako našel le pri slovenski javnosti, ki je močno obsodila potezo Wrighta in vse njegove somišljenike.

Primož Roglič Polemika Šport To je Wright odgovoril Rogliču ...

Wright se je na obtožbe že odzval in vztraja, da ni storil ničesar narobe, pri tem pa ga je podprla tudi njegova ekipa, med drugimi tudi slovenski kolesar Matej Mohorič, ki sicer skupaj z Rogličem brani barve slovenske reprezentance, a se je tokrat postavil v bran svojemu moštvenemu kolegu iz ekipe Bahrain Victorious.

Mohorič namreč trdi, da si je posnetek pogledal iz večih kotov in da je očitno, da je Primož odvil iz svoje smeri ter treščil v Wrighta. Obenem pa je obtožil Rogliča, da ni primerno in pošteno, da se je s takšnimi izjavami spravil nad Wrighta. Dodal je še, da je Roglič med kolesarji znan kot nekdo, ki ne izbira sredstev pri borbi za pozicijo in da je že pogosto bil udeležen v podobne padce.

Matej Mohorič Primož Roglič "Primož je tisti..." Šport Tudi Mohorič nad Rogliča: "Sam si je kriv! Ni primerno in pošteno, da..."

Zelo podobno Mohoriču pa se je odzval tudi svetovni prvak iz leta 2019, Mads Pedersen, ki je bil eden izmed peterice, ki je bila udeležena v sprint, v kateri jo je tako grdo skupil Roglič. V nedavnem intervjuju je namreč za padec okrivil Rogliča ter mu očital, da se je z obtožbami spravil na povsem nedolžnega mladega kolesarja.

"Mislim, da ni prav, da so se tako spravili nad Freda. Ni mi jasno, kako naj bi bila to njegova krivda. Fred je vozil povsem brez napak, zato ne vem, zakaj bi bil česa kriv. Držal se je zgolj svoje linije," je v pogovoru za dansko športno televizijo izjavil eden izmed velikih junakov Vuelte, ki pa je kar nekako nepričakovano odpovedal svoj nastop na svetovnem prvenstvu, kjer bi ponovno veljal za enega največjih favoritov dirke.

Kar pa se tiče obtožb na Rogličev ali Wrigthov račun, pa se je v Sloveniji vnela prava spletna vojna, kjer ima skorajda vsakdo svoje mnenje, večina pa jih je prepričana v Rogličev prav in je zato močno udarila po Mohoriču, ki se je tako javno spravil nad svojega reprezentančnega kolega.

Matej Mohorič Primož Roglič Zaradi Rogliča Šport Priznani slovenski trener nad Mohoriča: "Papak nesramni"

Med drugimi se je oglasil tudi legendarni slovenski jadralec in trikratni olimpijec Tomaž Čopi, ki v zadnjih letih opravlja vlogo trenerja naše najboljše posadke Tina Mrak-Veronika Macarol. Po Mohoriču je udaril, da bi lahko bil vsaj tiho, če že ne misli podpreti slovenskega kolesarja, obenem pa ga je spomnil, da je bil ravno kolesar ekipe Bahrain Victorious Sonny Colbrelli tisti, ki je prejšnje leto iz Toura izločil Rogliča. Čopi je nato Mohoriča spraševal, kaj mu je bilo tega treba, za konec pa ga je oklical še za "nesramnega papka".

Zadnje izmed znanih športnih imen, ki se je postavilo na eno ali drugo stran, pa je bil nekdaj odlični kolesar in dolgoletni član ekipe Bahrain Victorious Grega Bole, ki je dal jasno vedeti, da je bil po njegovem za padec kriv Roglič, obenem pa je obsodil vse, ki so se z žaljivimi komentarji spravili nad Wrighta ali Mohoriča.

Primož Roglič "Kar je preveč..." Šport Še en odlični slovenski kolesar nad Rogliča in njegove podpornike
Komentarjev 6
  • Zora 14:37 20.september 2022.

    Nadaljujem....ne bi nikomur storil. Videli smo jasni posnetek. Kriv je Anglez, ki se je rinil tja, kamor ni mogel. Cestna pravila so, da se prehiteva po levi in ne po desni. Anglez naj bi se Slovencu na kraju opravičil, krona ...prikaži več bi mu prav gotovo ne padla z glave. Primoz pa se je moral na ta način odzvati, ker se take stvari prevečkrat dogajajo in ni nihče kaznovan. Prenehajte s takimi članki, ker s tem linčate nedolznega

  • Zora 14:25 20.september 2022.

    Dragi novinarji a res nimate o čem pisati. Dogaja se svetovno prvenstvo v Avstraliji. V nedeljo je bil kronometer. Naš najboljši je bil na šestem mestu v deseterici. Lahko bi opisali vsak kilometer njegovega nastopa. Ne, to ni v vaši ...prikaži večaši naravi. Ste sinovi vašega očeta, ne v mesu ampak v duhu, tistega, ki premore samo laz. Kaj nas briga, kdo je proti Primozu. Zame je Primoz najboljši kolesar na svetu, ne samo kot športnik, tudi kot človek. Ne premore hudobije, zato kar sam dozivlja ne bi

  • Avatar luckyss
    luckyss 07:59 20.september 2022.

    Ta gonja proti Primožu je preočitna, da bi bila naključje. Smo pa ljubitelji kolesarstva o tem že podali svoje mnenje..Mislim, da so štirje članki o tej temi dovolj...

Sorodne novice