Šport > Kolesarstvo
29026 ogledov

Še en odlični slovenski kolesar nad Rogliča in njegove podpornike

Grega Bole Profimedia
V sporu na relaciji Primož Roglič - Fred Wright se je na stran mladega Britanca postavil tudi nekdanji odlični slovenski kolesar Grega Bole.

Medtem ko večji del kolesarskega sveta nestrpno pričakuje bližajoče se svetovno prvenstvo, ki so si ga mnogi označili kot zadnji vrhunec leta, Slovenijo še naprej pretresa veliki spor glede padca Primoža Rogliča na letošnji Vuelti. Gre seveda za vsem dobro znani incident z nedavno končane dirke po Španiji, katero je moral Roglič predčasno zapustiti zaradi poškodb, ki jih je utrpel tekom 16. etape.

Primož Roglič Rogličev kritik Šport Kolesarska legenda nad Rogliča: "Naj pride končno k pameti!"

Potem ko je nepričakovano napadel na kratkem vzponu v zadnjih treh kilometrih etape, se je v sprintu za etapno zmago pomeril s četverico kolesarjev, ki je edina lahko sledila njegovemu napadu. Pri tem pa se je nesrečno zapletel s Fredom Wrightom ter pri visoki hitrosti pristal na tleh. Roglič je utrpel grde poškodbe (na srečo si vsaj ničesar ni zlomil) komolca, kolka, kolena in reber, zaradi katerih se naslednji dan ni pojavil na startu.

V naslednjih dneh pa je Roglič močno razburkal kolesarsko javnost, saj je mladega Britanca javno obtožil, da je zakrivil nesrečo. Kolesarski navdušenci se načeloma niso strinjali s slovenskim asom, ki se je na javnih omrežjih znašel pod plazom kritik, njegovo dejanje pa so obsodili tudi nekateri aktualni ter bivši odlični kolesarji. Podporo pa je Roglič našel pretežno pri slovenski javnosti, ki je močno obsodila potezo Wrighta in vse njegove somišljenike.

Matej Mohorič Primož Roglič "Primož je tisti..." Šport Tudi Mohorič nad Rogliča: "Sam si je kriv! Ni primerno in pošteno, da..."

Wright se je sicer na obtožbe že odzval in vztraja, da ni storil ničesar narobe, pri tem pa ga je podprla tudi njegova ekipa. Vse skupaj pa je v zadnjih dneh močno popestril še slovenski kolesar Matej Mohorič, ki sicer skupaj z Rogličem brani barve slovenske reprezentance, a se je tokrat postavil v bran svojemu moštvenemu kolegu iz ekipe Bahrain Victorious.

Nekdanji mladinski svetovni prvak, ki je v četrtek podaljšal pogodbo z ekipo Bahrain Victorious do konca leta 2025, namreč trdi, da si je posnetek pogledal iz večih kotov in da je očitno, da je Primož odvil iz svoje smeri ter treščil v Wrighta. Obenem pa je obtožil Rogliča, da ni primerno in pošteno, da se je s takšnimi izjavami spravil nad Wrighta. Dodal je še, da je Roglič med kolesarji znan kot nekdo, ki ne izbira sredstev pri borbi za pozicijo in da je že pogosto bil udeležen v podobne padce.

Matej Mohorič Primož Roglič Zaradi Rogliča Šport Priznani slovenski trener nad Mohoriča: "Papak nesramni"

Mohorič je s temi izjavami hudo razjezil privržence v Sloveniji najbolj priljubljenega kolesarja, ki so v zadnjih dneh močno udarili po slovenskem kolesarju ekipe Bahrain Victorious. Med drugimi se je oglasil tudi legendarni slovenski jadralec in trikratni olimpijec Tomaž Čopi, ki v zadnjih letih opravlja vlogo trenerja naše najboljše posadke Tina Mrak-Veronika Macarol.

Po Mohoriču je udaril, da bi lahko bil vsaj tiho, če že ne misli podpreti slovenskega kolesarja, obenem pa ga je spomnil, da je bil ravno kolesar ekipe Bahrain Victorious Sonny Colbrelli tisti, ki je prejšnje leto iz Toura izločil Rogliča. Čopi je nato Mohoriča spraševal, kaj mu je bilo tega treba, za konec pa ga je oklical še za "nesramnega papka".

Grega Bole | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav Čopi in preostali Slovenci, ki so javno podprli Rogliča ter obsodili Mohoriča pa so razjezili še eno slovito kolesarsko ime, nekdaj odličnega slovenskega kolesarja Grego Boleta. 37-letni Slovenec, ki je svoja zadnja štiri leta kariere (upokojil se je po sezoni 2020) preživel pri ekipi Bahraina ter tri leta dirkal z Mohoričem, v svoji zadnji sezoni pa tudi z Wrightom, se je tako postavil na stran svojih nekdanjih sotekmovalcev ter v komentarju na enega izmed zapisov znotraj Facebook skupine "Združenje kolesarjev" dal jasno vedeti, kaj si misli o celotni zadevi (zapis objavljamo v celoti).

“Kar je preveč, je pa preveč. Očitno je, da nihče ni dirkal profesionalnega kolesarstva in niste bili v takšnih situacijah, zato prosim zadržite komentarje zase. Fred ni naredil nobene napake, še veliko hujše stvari se dogajajo v sprintih kot tole, če pa kolesar pade, ko se ga nekdo malo dotakne, potem bi bili celo etapo vsi na tleh. Glede komentarja tega trenerja nekolesarstva pa res ga je lahko sram da je šel komentirati to na tak način! Matej ima veliko izkušenj in točno ve, aha pa še glede Sonija in padca Primoža , fantje, če niste nikoli dirkali Toura ne boste razumeli, kolikokrat grupa naenkrat zavije levo, desno, če pa nisi pazljiv in nimaš refleksov, si pa na tleh. Prav je, da navijate za svojega kolesarja, ampak ne pluvajte po drugih,” je zapisal štirikratni udeleženec Toura, ki je prav tako štirikrat nastopil tudi na Giru in trikrat na Vuelti ter ima v svoji profesionalni karieri zavidljivih 19 zmag.

Grega Bole | Avtor: Facebook Facebook

Primož Roglič Polemika Šport To je Wright odgovoril Rogliču ... Primož Roglič Besni odzivi Šport Pogrom proti Rogliču, javnost ogorčena: "Izgubil si vse spoštovanje" Primož Roglič Dovolj ima Šport Rogliču dokončno prekipelo: "Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo"
Komentarjev 23
  • munja 08:22 17.september 2022.

    Zadnje čase je vse preveč padcev, kar kaže, da ne more biti naključij, ampak nekdo to dela načrtno, mogoče je vmes tudi kakšna podkupnina, nikoli se ne ve.

  • marusa98 16:54 16.september 2022.

    toliko padcev kolesarjev, kot zadnja leta, ne pomnim. So pa tudi nevoščljivost naredila svoje.

  • Avatar pantani
    pantani 09:56 16.september 2022.

    Tukaj se lepo vidi,da ga je Wright zadel z roko oz. balanco!!! https://www.youtube.com/watch?v=-GEi7xFY0Qw

Sorodne novice