Šport > Kolesarstvo
36934 ogledov

Priznani slovenski trener nad Mohoriča: "Papak nesramni"

Matej Mohorič Primož Roglič Profimedia
Trikratnega slovenskega olimpijca je zmotilo, na kakšen način je Matej Mohorič stopil v bran svojemu sotekmovalcu.

Legendarni slovenski jadralec Tomaž Čopi, ki je za Slovenijo v razredu 470 nastopil na kar treh olimpijskih igrah (14. mesto v Atlanti leta 1996, 9. mesto v Sydneyju leta 2000 in 14. mesto v Atenah leta 2004) je podal svoje mnenje glede nedavne nesreče Primoža Rogliča, predvsem pa je z vso silo udaril po Mateju Mohoriču, ki je za nesrečo javno okrivil Primoža.

Gre seveda za incident z nedavno končane Vuelte, katero je moral Roglič predčasno zapustiti zaradi poškodb, ki jih je utrpel tekom 16. etape. Potem ko je nepričakovano napadel na kratkem vzponu v zadnjih treh kilometrih etape, se je v sprintu za etapno zmago pomeril s četverico kolesarjev, ki je edina lahko sledila njegovemu napadu. Pri tem pa se je nesrečno zapletel s Fredom Wrightom ter pri visoki hitrosti pristal na tleh. Roglič je utrpel grde poškodbe (na srečo si vsaj ničesar ni zlomil) komolca, kolka, kolena in reber, zaradi katerih se naslednji dan ni pojavil na startu.

Primož Roglič Rogličev kritik Šport Kolesarska legenda nad Rogliča: "Naj pride končno k pameti!"

V naslednjih dneh pa je Roglič močno razburkal kolesarsko javnost, saj je mladega Britanca javno obtožil, da je zakrivil nesrečo. Kolesarski navdušenci se načeloma niso strinjali s slovenskim asom, ki se je na javnih omrežjih znašel pod plazom kritik, njegovo dejanje pa so obsodili tudi nekateri aktualni ter bivši odlični kolesarji.

Wright se je na obtožbe že odzval in vztraja, da ni storil ničesar narobe, pri tem pa ga je podprla tudi njegova ekipa. Situacijo pa je v zadnjih dneh še dodatno razburkal Matej Mohorič, ki sicer skupaj z Rogličem brani barve slovenske reprezentance, a se je tokrat postavil v bran svojemu moštvenemu kolegu iz ekipe Bahrain Victorious.

Matej Mohorič Primož Roglič "Primož je tisti..." Šport Tudi Mohorič nad Rogliča: "Sam si je kriv! Ni primerno in pošteno, da..."

"Pogledal sem si tri ali štiri različne posnetke. Ne morem reči drugega, kot da je očitno, da je Primož odvil iz svoje smeri. Ni pogledal čez rame, če je kdo tam. Lepo se vidi, da se je pred nesrečo držal bele linije, nato pa je zapeljal z nje. Za padec si je kriv sam. Ni primerno in ni pošteno, da se je s takimi izjavami spravil nad Freda, katerega odlično poznam. Znotraj glavnine se kolesarji zelo spoštujemo, toda nekateri kolesarji si bolj prizadevajo za boljšo pozicijo, kot drugi. Mislim, da če vprašate kolesarje, vam bodo vsi povedali, da je Primož dosti bolj zagnan pri borbi za pozicije, kot Fred. Vemo tudi, da ima Primož pogoste nesreče in da se to ni zgodilo prvič," se je oglasil Mohorič ter s tem razjezil mnoge slovenske športne navdušence.

Tomaž Čopi | Avtor: Facebook/Tomaž Čopi Facebook/Tomaž Čopi

Tako se je oglasil tudi Tomaž Čopi, ki v zadnjih letih opravlja vlogo trenerja naše najboljše posadke Tina Mrak-Veronika Macarol. Na svojem Facebook profilu je tako silovito udaril po Mohoriču, kateremu je imel marsikaj za povedati.

Njegov zapis objavljamo v celoti.

"Sej ne bi pisal, če se ne bi javil Mohorič in v izjavi podpru svojega moštvenega brexitovca Wrighta. To je ta, ki je Primoža kot za šalo spodnesel tik pred ciljem in to tako, da je Primož padel. Grdo padel.

Pobeg nekaj kilometrov pred ciljem etape je zrežiral Primož. Na njega so se več ali manj navlekli šprinterji. Med njimi je tudi Wright (Bahrain…), ta se je itak šlepal cel dan pa se je tudi tokrat v upanju, da bo koga prehitel. Seveda je na koncu tamponital Primoža.

Fotk, video posnetkov je kar nekaj….razlag le teh pa na 10 potenco!

Kakorkoli prvič od kar spremlja Primoža and Co. (drugače kolesarstvo spremljam vsaj od Pantanija, Induraina, LANCA,….) da se je Primož izpostavil in povedal za problem. Seveda ogorčenja v plafon. Še najbolj se čudijo Slovenci. Eni za, drugi kontra… klasika podalpskih šentflorjancev.

Ampak Moha vsaj tiho, diplomatsko tiho bi pa lahko bil ….ki že nabijaš, spomni se tvojega moštvenega kolega Collbrelia, ki je prav tako tamponiral Primoža… na Tour de France lani?! Any comments Moho?

Vsaj f….tiho bi bil. Kaj ti je to bilo treba!

Pa, ki že pisem se bom dotaknil prav tako iz te etape čudežnega Belgijca Remca.

V trenutku napada je bilo jasno, da čudežni deček ne bo zmogel slediti lokomotivi Primož in vagonom (šprinterjem) v njegovem zavetrju!

Začel se je odvijati plan B.

Narediti vse, da se prigura znotraj 3km in tam oznani tehnično napako na kolesu (prazna guma)!

Prav neverjetno je ob pogledu na to gumo ni izgledalo prav nič flat. Čudežni deček pa se sploh ni obremenjeval. Prej nasprotno. Mirno je čakal na nadomestno kolo. Se nanj s težavo vsedel a vendar se je in počasi prav počasi odpeljal zadnje 2,5 + km do cilja. Ampak tako na “langza”. Zaostanek je bil skoraj 3min…

In kaj odloči UCI….zaostanek 8 sekund.

Ko dobro pogledaš posnetke in vidis, da v sprinterski skupini, kjer je bil tudi Primož je bila 8 sekund pred drugo skupino za to skupino pa ne duha ne sluha o tretji skupini…

Kje torej je ta mafija dobila povezavo med drugo in tretjo, četrto, 5, 6, 7,… skupino. Kje je bil čudežni deček ves ta čas?

In zdaj se ti Mohorič oglasiš. Papak nesramni. Vprašam jaz tebe, ko greste po bidone in se pol vlečete od coach avtomobilov naprej, da skoraj prehitite skupino pred sabo od potiska. Primož tega ne počne. Nikoli ni tega izkoriščal.

Kolikor mi je znano, Primoz ni nikoli komentiral karkoli. Tokrat prvič. Pa verjamem, da bi se lahko obregnil tudi ob to raketno potiskanje pri menjavi bidon.

Ampak enkrat “pukne”!

Bravo Primož, ker si. Še naprej te bom, bomo podpirali, navijali, ker si pravi borec. Verjamem tako kot vsakič se boš tudi sedaj vrnil po poškodbi še močnejši."

Primož Roglič Polemika Šport To je Wright odgovoril Rogliču ... Primož Roglič Besni odzivi Šport Pogrom proti Rogliču, javnost ogorčena: "Izgubil si vse spoštovanje" Primož Roglič Dovolj ima Šport Rogliču dokončno prekipelo: "Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo"
Komentarjev 7
  • munja 08:31 17.september 2022.

    Dobro napisano, Mohorič, res te je lahko sram!!! Koliko so ti plačali za izjavo? Te nič ne peče vest ali so ti jo že čisto ubili?? S toliko masla, kot ga imaš na glavi bi moral držati jezik. Bednik.

  • res.no 13:41 14.september 2022.

    In bravo Primožu, da se je oglasil.... Prav ima in vso mojo podporo!

  • res.no 13:39 14.september 2022.

    Bravooooo za zapisano... vse pohvale. Mohoric se mi je zameril s tem... ze lani, ko se je vmesaval po tdf, ceprav g ni bilo zraven a se je vmesal, zdaj spet.. vse bolj dobivam obcutek, da ima slabo vest... kot ...prikaži več bi branil BV ker ve da je kaj zadaj... in ja tudi moj obcutek je, kot so napisali nekateri, Primoža zdravega se na cesti bojijo ocitno... cudni padci so se zaceli extra zadnje sezone od kar je Poga v vrhu, ki je ocitno ljubosumen na Primoža, zato sem mnenja, da ti padci niso nakljucje.

Sorodne novice