Šport > Kolesarstvo
14876 ogledov

Šok! Uresničile so se najbolj črne napovedi

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič ne bo še četrtič zapored dobil Dirke po Španiji.

Končale so se sanje slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča, da bi rekordnih štirikrat zapored dobil Dirko po Španiji. Iz nizozemske ekipe Jumbo-Visma so namreč sporočili, da se njihov kapetan po torkovem grozljivem padcu ne bo pojavil na startu 17. etape.

Dvaintridesetletni Zasavec je v torek nepričakovano napadel v zadnjih treh kilometrih 16. etape, ki bi na papirju morala biti rezervirana za sprinterje. Skupaj s še četverico kolesarjev je uspel pobeči glavnini, nato pa je ves čas do zaključnega sprinta narekoval tempo, saj je s tem tudi pridobival sekunde v primerjavi s konkurenti v skupnem seštevku.

Ko pa je vodilna četverica želela obračunati za etapno zmago, se je Roglič nesrečno zapletel s Fredom Wrightom ter pri visoki hitrosti grozljivo padel. Povsem okrvavljen in načet je nato ciljno črto v Tomaresu prečkal kot 35., a zaradi sprinterskega pravila nesreče v zadnjih treh kilometrih zabeležil čas zmagovalca.

Primož Roglič Vuelta Šport Pa saj ni res! Roglič z epskim napadom šokiral konkurente, sledila je katastrofa

Kljub temu, da je pridobil osem sekund v primerjavi z vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom ter zmanjšal svoj zaostanek na minuto in 26 sekund, so iz moštva kasneje sporočili, da je nadaljevanje Vuelte za trikratnega zaporednega zmagovalca vprašljivo.

Čeprav Roglič ni utrpel nobenega zloma, jo je odnesel s številnimi hudimi odrgninami. Po koncu etape je imel trikratni zaporedni zmagovalec Vuelte močno okrvavljeno nogo in roko, držal pa se je tudi za komolec in prsi. Zdravniki na srečo vsaj niso odkrili nobenih zlomov, je pa naš šampion utrpel odrgnine na desnem komolcu, desnem kolku, desnem kolenu in predelu desnega rebra. Iz ekipe Jumbo-Visma pa so sporočili, da še ne morejo dokončno potrditi, če se bo njihov kapetan pojavil na startu 17. etape.

Danes zjutraj pa so Nizozemci na družbenih omrežjih objavili pričakovano novico o odstopu Zasavca. "Na žalost Primoža Rogliča ne bo na startu 17. etape zaradi posledic včerajšnjega padca. Hvala za vse lepe trenutke na letošnji Vuelti. Imel si velike načrte za prihodnje dni, ampak na žalost ti to ni bilo usojeno," so zapisali na Twitterju.

Na drugo mesto v seštevku je posledično napredoval Španec Enric Mas, ki zaostaja 2:01 minute, na tretjem pa je po novem še en domačin Juan Ayuso s 4:49 minute zaostanka. Na dirki od Slovencev ostaja Jan Polanc, ki je na račun Rogličevega odstopa pridobil mesto in je zdaj skupno 12. Za vodilnim Belgijcem zaostaja 15:08 minute.

Danes bo na sporedu razgibana etapa od Aracene do zaključnega vzpona na samostan Tentudio (162,3 km).

Primož Roglič Grozljiva nesreča Šport Fred Wright podal svoje videnje nesreče z Rogličem
Komentarjev 8
  • Kmodri 15:04 07.september 2022.

    Še dobro. Če ne ga čaka usoda Tomaža Humarja. Sicer pa mu želim vse dobro in da ostane zdrav.

  • Avatar pantani
    pantani 11:17 07.september 2022.

    uspel pobeči glavnini, pa dobr idioti novinarski,a vi pregledate članek,predno ga daste v eter?!!! Drugače pa škoda za Primoža,držal pesti do konca. Nič,bom navijal za Massa, da nabije nadutega Evenopula!!!

  • jakec1575 10:52 07.september 2022.

    ta clovek mora na okulisticni pregled. mogoce ima cilindre, ali pa je nekaj psiholoskega. v kljucnih trenutnih ima tunelski vid ali se mu stemni. Ni nakljucje, da je odletel na skakalnici. Na kolesu bistveno preveckrat pade. kako je zagrabil zadnje ...prikaži več kolo sprinterja' saj ve kako se kolo giblje ob sprintu. je borec, ampak sampioni ne padajo tako pogosto. poleg kolesarskega treninga bi si moral privosciti rednega psihologa in ta prekleti ocesni pregled. pa kako deluje pod stresom.

Sorodne novice