Šport > Kolesarstvo
59437 ogledov

"Roglič me je napadel"

Remco Evenepoel Epa
Vodilni kolesar na dirki po Španiji še vedno trpi za posledicami padca v 12. etapi.

V ponedeljek je na dirki po Španiji prost dan, kar sta z velikim zadovoljstvom pozrdavila tako Primož Roglič kot vodilni kolesar v skupni razvrstitvi Remco Evenepoel.

Slovenski šampion, trikratni branilec naslova na Vuelti, bo premor izkoristil za regeneracijo pred odločilnimi etapami v boju za rdečo majico, medtem ko bo Evenepoel poskušal sanirati poškodbe iz 12. etape.

Belgijec je po zahtevni nedeljski preizkušnji priznal, da ga še vedno mučijo "otrdele mišice", zato ga je zelo razveselilo, ko je v kraljevski etapi oddal samo 15 sekund v primerjavi z največjim tekmecem.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič odščipnil še 15 sekund, pridobil tudi Mas

"Zagotovo je bilo današnje poglavje boljše kot včerajšnje (sobota, op. a.). Prvič sem etapo zaključil na tako visoki nadmorski višini, zato menim, da sem se kar dobro odrezal. Jumbo-Visma je močno pritiskala, a tudi moja ekipa je dobro opravila delo. Čutil sem nekoliko trše noge, ki pa postajajo vse boljše. Roglič me je napadel dva kilometra pred koncem, kar je seveda njegova pravica, a v primerjavi s tekmeci nisem izgubil skoraj ničesar," je razplet 15. etape komentiral Evenepoel.

Komentarjev 2
Sorodne novice