Šport > Kolesarstvo
5932 ogledov

Napad Rogliča tokrat uspel, Remco 'oddal' slabo minuto

Primož Roglič Epa
14. etapo Vuelte od Montora do Sierre de La Pandere (160,3 kilometra) je dobil Richard Carapaz. Odličen dan v gorah je imel tudi slovenski šampion Primož Roglič, ki je uspel Remcu Evenepoelu na cesti ukrasti 48 sekund. Slovenec je v cilj uspel prišel na tretjem mestu, kar pomeni, da si je prislužil še štiri bonifikacijske sekunde. Skupno je torej nadoknadil 52 sekund.

Nizozemska ekipa Jumbo Visma je na pomembni gorski etapi letošnje Vuelte pripravila odlično izhodišče Primožu Rogliču. Slovenski šampion, ki naskakuje četrto zaporedno zmago na Vuelti, je napadel 3,8 km do cilja, Remco Evenepoel, nosilec rdeče majice, ni odgovoril na napad in ostal v ozadju. Po kilometru napada si je Roglič pred Belgijcem privozil že 35 sekund prednosti. 

Rogliču je nato sedla še pomoč Enrica Masa in Miguela Angela Lopeza, ki sta mu 'pomagala' zadnja dva kilometra peklenskega vzpona na La Pandero. Na koncu je Roglič prišel v cilj na tretjem mestu z 8 sekundami zaostanka, Evenepoel pa je na osmem mestu za zmagovalcem etape zaostal 56 sekund. Skupno je tako Roglič zaostanek iz dveh minut in 41 sekund zmanjšal na minuto in 49 sekund. Roglič se je zdaj lepo približal rdeči majici, pomembno je tudi to, da se je otresel domačina Enrica Masa, ki je zdaj tretji z dvema minutama in 43 sekundami zaostanka za Evenepoelom. 

V nedeljo sledi še ena gorska etapa, in glede na težke noge Evenepoela bi lahko Roglič spet ukradel nekaj dragocenih sekund, morda celo minut ... 

Izidi 14. etape: 
1. Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) 4h 9' 27''
2.  Miguel Angel Lopez (Astana-Qazaqstan) + 8''
3. Primož Roglič (Jumbo-Visma) + 8''
4. Joao Almeida (UAE Team Emirates) + 27''
5. Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) + 36''
6. Enric Mas (Movistar) + 36''
7. Thymen Arensman (Team DSM) + 51''
8. Remco Evenepoel (QUick-Step Alpha Vinyl) + 56''

Skupni vrstni red po 14. etapi:
1. Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) 52h 21' 33''
2. Primož Roglič (Jumbo-Visma) + 1'49''
3. Enric Mas (Movistar) + 2' 43''
4. Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) + 3'46''
5. Juan Ayuso (UAE Team Emirates) + 4'53''

Komentarjev 1
  • munja 17:54 03.september 2022.

    Dajmo Rogla, močno držimo pesti za tvojo zmago. Tudi če ne boš prvi, si zmagovalec.