Šport > Kolesarstvo
236 ogledov

Cosnefroy šokiral favorite, Tratnik pred Pogačarjem

Cosnefroy Instagram
Najboljši Slovenec na prvi kanadski klasiki je bil Jan Tratnik na 16. mestu.

Francoski kolesar Benoit Cosnefroy je zmagovalec velike nagrade Quebeca (201,6 km). Na prvi od dveh kanadskih klasik svetovne serije kolesarstva je po pobegu v zadnjih dveh kilometrih za 13. zmago v karieri ugnal Avstralca Michaela Matthewsa in Eritrejca Biniama Girmaya. Najboljši Slovenec je bil Jan Tratnik na 16. mestu.

Tratnik (Bahrain-Victorious) je za zmagovalcem zaostal sedem sekund in bil najboljši od četverice Slovencev na startu. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je krožno preizkušnjo v Quebecu končal na 24. mestu z osmimi sekundami zaostanka. Matej Mohorič je bil 54. (+1:20), njegov moštveni kolega pri ekipi Bahrain-Victorious, Matevž Govekar, pa preizkušnje ni končal.

Tratnik je bil sicer eden bolj dejavnih v zaključku preizkušnje, a je večja skupina najboljših vselej pokrila napade kolesarjev. Med njimi ni veliko poskušal Pogačar, ki se je držal glavnine, na koncu pa ni posegel v boj za visoka mesta.

Dirko je kljub številnim napadom pred tem odločil prihod v zadnji del trase, ki se je do cilja ves čas dvigal. Takrat, dobra dva kilometra pred ciljem, je Cosnefroy (AG2R Citroen) silovito pospešil, nihče pa mu ni uspel slediti. Ciljno črto je prečkal štiri sekunde pred Matthewsom (BikeExchange-Jayco) in Girmayem (Intermarche-Wanty-Gobert), četrto mesto je pripadlo Belgijcu Woutu Van Aertu (Jumbo-Visma), sicer prvemu favoritu današnje preizkušnje.

V nedeljo bodo v ospredju bržčas boljši hribolazci, saj bodo morali na 221,4 km dolgi trasi po Montrealu premagati več kot 4842 višinskih metrov ali 1866 m več kot danes.

Več si od nedeljske dirke, ki se bo začela ob 16.15 in končala okoli 22. ure, obeta tudi Pogačar. Ta se tako kot večina v Kanadi prisotnih kolesarjev pripravlja na svetovno prvenstvo v avstralskem Wollongongu, ki se bo 18. septembra začelo z vožnjama na čas.

Izidi, VN Quebeca (201,6 km):
 1. Benoit Cosnefroy (Fra/AG2R Citroen)           4:46:56
 2. Michael Matthews (Avs/BikeExchange-Jayco)      + 0:04
 3. Biniam Girmay (Eri/Intermarche-Wanty-Gobert) isti čas
 4. Wout Van Aert (Bel/Jumbo-Visma)
 5. Ivan Garcia Cortina (Špa/Movistar)
 6. Mikkel Honore (Dan/Quick-Step Alpha Vinyl)
 7. Adam Yates (VBr/Ineos Grenadiers)
 8. Alberto Bettiol (Ita/EF Education-EasyPost)
 9. Diego Ulissi (Ita/UAE Team Emirates)
10. Warren Barguil (Fra/Arkea Samsic)
...
16. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Victorious)         isti čas
24. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)
54. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Victorious)           1:20
...

- odstop:
Matevž Govekar (Slo/Bahrain-Victorious)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice