Šport > Kolesarstvo
22337 ogledov

Rogliču dokončno prekipelo: "Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo"

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je kategorično zavrnil krivdo za nesrečo v 16. etapi dirke po Španiji.

Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) se je v pogovoru za uradno spletno stran njegovega moštva razgovoril o padcu, ki je botroval njegovemu odstopu na letošnji dirki po Španiji.

Primož Roglič Vuelta Šport Šok! Uresničile so se najbolj črne napovedi

Nesreča, s katero so ugasnile Rogličeve sanje o četrti zaporedni zmagi na Vuelti, se je zgodila ob koncu 16. etape, ko se je Slovenec v zaključnem sprintu zapletel s Fredom Wrightom (Bahrain Victorius) in trdo pristal na asfaltu.

Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da nadaljevanje tritedenske dirke zanj ni bilo več mogoče.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Wright je glede nesreče z Rogličem trdil, da ga je kolesar Jumbo-Visme, tedaj še glavni tekmec Remca Evenepoela za končno skupno zmago, blokiral, medtem ko ima Kisovčan povsem drugačen pogled na ta famozni incident.

Primož Roglič Grozljiva nesreča Šport Fred Wright podal svoje videnje nesreče z Rogličem

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa
"To ni bilo v redu," je odgovornost za nesrečo tekmecu v celoti pripisal Roglič. "To se ne bi smelo dogajati. Ljudje gredo naprej, kot da se ni nič zgodilo, jaz pa na te reči gledam drugače. To ni smer, v katero bi želel, da se premika naš šport. To želim zelo jasno poudariti," je dejal slovenski kolesar.

Čeprav se njegovo zdravstveno stanje iz dneva v dan izboljšuje, pa je glede nadaljevanja sezone še precej nejasnosti. "Lahko že malo hodim. Trenutno sem zadovoljen s tem," je skopo odvrnil.

"Po nesreči sem potreboval kar nekaj časa, da zberem misli. Vprašal sem se: 'kako je to možno?' Prišel sem do zaključka, da je do nesreče prišlo na nesprejemljiv način. Niso vsi dobro videli. Nesreča se ni zgodila zaradi slabega cestišča ali neustrezne varnosti, temveč zaradi poteze kolesarja. Nimam oči na hrbtu, sicer bi se umaknil. Wright je prišel od zadaj in mi spodnesel krmilo, še preden sem se zavedel," meni Slovenec.

Primož Roglič Udarec za udarcem Šport Jumbo-Visma: "Pri Primožu nas to skrbi še dosti bolj od poškodbe..."

V luči Rogličevih izjav se je za večjo varnost v kolesarstvu zavzel tudi generalni menedžer Jumbo-Visme Richard Plugge.

"Vesel sem, da je Primož spregovoril o tem. Seveda je prav, da se pogovarjamo o nevarnostih trase, vednar raziskave kažejo, da tekmovalci zakrivijo približno polovico nesreč. Ne zavirajo in se preveč drenjajo. Ne preseneča me, da si vsi želijo zmagati, vendar pravim: 'Zavirajte in uporabite glavo.' Treba bo spremeniti vedenje, okrepiti moramo zavedanje in dosledno presojati," je prepričan šef nizozemske ekipe.

Komentarjev 4
 • rd2dmk2 19:52 09.september 2022.

  torej je bil roglič prvi v skupini ? ni ! če bi hotel zmagati bi jih moral prehiteti . in kako bi to sorill ? vse povozil od zadaj tako kot so njega ? ali pa zavil malo v levo ...prikaži več in pritisnil na pedala. v glavi nima nič. čist nič. ker kolk bi pridobil če bi zmagal? sekundo ? tako se je pa drenjal in izgubil vse.

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 18:43 09.september 2022.

  Jap, Roglič je en majčken neroden, ima tudi precej smole, ampak verjamem pa tudi, da je marsikomu trn v peti in se ga na vse možne načine "bojkotira".

 • matermila 18:33 09.september 2022.

  Roko na srce,Primož je borec, da malo takih,je pa tudi malo neroden.Kaj mu je bilo treba siliti v zavetrje 50m pred ciljem, ko je bilo jasno, da ga zasledovalci ne morejo več dohiteti. Žal je za letos konec z njegovimi ...prikaži več uspehi,za naslednje leto, pa je še vprašanje, saj ga lovijo tudi že leta. Mladi fantje so tudi natrenirani, da kar pokajo od sile. Škoda. Je pa zame še vedno številka ena.

Sorodne novice