Šport > Kolesarstvo
67118 ogledov

Pogrom proti Rogliču, javnost ogorčena: "Izgubil si vse spoštovanje"

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je v kolesarskih krogih dvignil ogromno prahu s svojo interpretacijo nesreče s Fredom Wrightom (Bahrain Victorious).

Družbena omrežja so preplavile neizprosne kritike na račun slovenskega šampiona Primoža Rogliča (Jumbo-Visme), ki je za nesrečo v zaključku 16. etape in njegov posledicični odstop z dirke po Španiji okrivil Britanca Freda Wrighta (Bahrain Victorious).

Več o tem TUKAJ. Odzval se je tudi Wright. Kaj je povedal, preberite TUKAJ.

Rogličeva razlaga dogodkov je izzvala precej burne odzive kolesarske javnosti, zato v nadaljevanju objavljamo nekaj najbolj sočnih in odmevnih zapisov na to temo.

"Roglič kritizira Freda Wrighta in ga krivi za nesrečo na Vuelti. Razumem, da je zelo razočaran nad tem, kar se mu je zgodilo, ampak iskreno, kaj za vraga jaz to berem?"

"Škandalozna izjava enega največjih kolesarsklih šampionov. Pričakoval bi vsaj dokazno gradivo, da je bil Wright zares kriv. Na podlagi tega, kar sem videl, lahko rečem, da je bila krivda 90-odstotno Rogličeva. Roglič je zapeljal v Van Poppela in Wrighta. Upam, da se Jumbo-Visma opraviči."

Primož Roglič Dovolj ima Šport Rogliču dokončno prekipelo: "Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo"

"Prav neverjetna interpetacija nesreče s strani Rogliča. Sam ni prevzel nobene odgovornosti. Tudi jaz krivim Freda Wrighta, ker sem si prejšnji teden med tekom zvil gleženj. Medtem ko so ga intervjuvali za podkast, sem za malo zgrešil robnik. Povsem nesprejemljivo."

"Pravico ima do svojega mnenja, toda izjava za javnost v celoti posvečena blatenju Freda Wrighta? Poskušala sem razumeti njegov vidik, vendar posnetki in fotografije kažejo na običajen dirkaški incident."

"Rogliča zelo spoštujem, vendar mislim, da je tokrat pošteno brcnil v temo. Ne zdi se mi prav, da je na takšen način okrivil Freda Wrighta."

"Uh, razumem, da nismo najbolje videli, vendar nisem opazil ničesar, kar bi nakazovalo na to, da je Fred Wright storil karkoli narobe. Zagotovo ne bolj kot Roglič sam."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zveni precej užaljeno. Mislim, da je Roglič napačno ocenil situacijo, zdaj pa krivi Freda Wrighta, namesto da bi prevzel odgovornost."

"Wright je vozil po svoji liniji. Rogliča je zaneslo vstran in je zapeljal na njegovo linijo. Žalosti me Rogličev odstop, vendar tu ni nobenega dvoma o krivdi."

"Posnetki niso bili najboljši, vendar je vsekakor izgledalo, da je bil kriv Roglič. Wright ni spremenil smeri. Razočaran sem."

"Nesrečo sem si pogledal iz vseh možnih zornih kotov in resnično ne vidim, kako naj bi bil Fred Wright kriv za ta padec. Roglič se je premaknil in skoraj zapeljal v Wrightovo zadnje kolo."

"Wright je bil ob Van Poppelu, Rogliča pa je odneslo vanj. Kriviti Wrighta je v tem primeru čisti nesmisel."

"Fred ni naredil ničesar narobe. Ohranil je svojo linijo in se držal kolesarja pred njim. Roglič je spremenil svojo linijo za celo širino ceste. Če bi bila teža ob stiku drugače razporejena, bi lahko Wrighta odbilo v ogrado. Sramotno, da ga zdaj krivi."

"Pod nobenim pogojem Fred Wright ni bil kriv za Rogličevo nesrečo. Nora izjava. In nora odločitev, da so to objavili. Koliko ljudi je to odobrilo pred objavo? Nerazumljiva odločitev."

"Rogliča zelo občudujem, ampak njegove izjave o Wrightu so čista neumnost."

"Roglič je s to izjavo izgubil spoštovanje."

Komentarjev 8
  • munja 12:41 10.september 2022.

    Nekaj se je že zgodilo, da je Roglič dal takšno izjavo. Zakaj bi lagal, ker mislim, da je bil dosedaj vedno korekten, kar se tiče dirk in svojih komentarjev.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:16 10.september 2022.

    Vsi, ki menijo, da je Fred Wright dirkal čisto naj si pogledajo posnetek, ki še najbolje razjasni incident, https://youtu.be/crx-f-HDcWY (od 8.11 naprej)t! Nujno je potrebno upočasniti ko Wright zapelje ob Primožev bok! Tam se jasno vidi umazana poteza, ki jo ...prikaži več z levo nogo naredi Wright! Dobro si naj ogledajo tudi položaj leve noge Wrighta in desne noge Primoža na foto 1 in potem še na foto 2, kam je še vedno usmerjeno Wrightovo koleno, 3 in 4 pa je padec, kar objavi @FX_Rallet.

  • jakec1575 11:05 10.september 2022.

    Rogla se je naucil pomembno lekcijo. Dobrota je sirota. V kolesarstvu je samo sebicnost in ekipa. On je lepo pocakal padlega belgijca, sam pa dobil tretma. Nauk zgodbe. Na tekmah brez milosti.filantropija zunaj peletona.

Sorodne novice