Šport > Kolesarstvo
27369 ogledov

Kolesarska legenda nad Rogliča: "Naj pride končno k pameti!"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je za svojo nedavno nesrečo okrivil Freda Wrighta, kar je zelo razjezilo sprintersko legendo.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič v krogu družine zdravi rane po padcu v 16. etapi dirke po Španiji. Ne samo telesne, ampak tudi psihološke, saj ne skriva, da sta ga odstop in tudi dejstvo, da se ni mogel do konca boriti za zgodovinsko četrto zaporedno zmago, močno prizadela. Za nesrečo krivi kolesarja ekipe Bahrain Victorious Freda Wrighta.

"To ni bilo v redu, to se ne bi smelo zgoditi. Ljudje gredo naprej, kot da je vse v najlepšem redu, zame to ne velja. To ni način, s katerim se šport ne bi smel nadaljevati. To želim jasno povedati," je za spletno stran ekipe Jumbo-Visma dejal Zasavec, ki je tudi dejal, da se počuti nekoliko bolje, o tem, ali bo še tekmoval v letošnji sezoni pa za zdaj noče govoriti.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zaenkrat lahko malo hodim, s tem se moram zaenkrat zadovoljiti," pravi Roglič, ki se z nesrečo na Vuelti nikakor ne more sprijazniti: "Vprašal sem se, kako je to mogoče. Moj sklep je, da je način, kako se je zgodila nesreča, nesprejemljiv. Nesreče ni povzročila slaba cesta ali pomanjkanje varnosti, ampak vedenje kolesarja. Nimam oči na hrbtu, če bi jih imel, bi se nesreči izognil. Wright je prišel od zadaj, mi spodnesel krmilo, preden sem se zavedel, sem bil na tleh," je svoje mnenje izrazil Roglič.

A z mnenjem kolesarja Jumbo-Visme se ne strinja velika večina ljubiteljev kolesarstva, saj je bil naš Roglič po objavi tarča številnih neprimernih komentarjev, ki mu očitajo, da si je bil za nesrečo kriv sam, zdaj pa iz frustracij ob vnovičnem odstopu išče krivca v mladem kolesarju, ki ni storil ničesar narobe. Ljubitelji kolesarstva so se tako v zadnjih dneh povsem obrnili proti svojemu nekdanjemu junaku.

Primož Roglič Besni odzivi Šport Pogrom proti Rogliču, javnost ogorčena: "Izgubil si vse spoštovanje"

Nad Rogliča pa se niso spravili zgolj ljubitelji kolesarstva, temveč je imel svoje za povedati tudi eden najboljših sprinterjev vseh časov Robbie McEwen, ki si kruh trenutno služi kot komentator dirk pri GCN-u (Global Cycling Network) in Eurosportu. Ko je Rogličeva izjava prišla v javnost, si je tako nekdanji trikratni zmagovalec v seštevku za zeleno majico Dirke po Franciji dal duška med prenosom ene izmed etap Vuelte.

"Ravno sem prebral prvi intervju s Primožem Rogličem po njegovi nesreči in odstopu z Vuelte. Za svojo nesrečo je okrivil Freda Wrighta. Kar je za mene nezaslišano. Primož, najprej zaceli svoje poškodbe, nato pa pridi končno k pameti!"

"Roglič je bil namreč tisti, ki je zapeljal v Wrighta. Posnetek sem si tisočkrat pogledal iz vseh zornih kotov in takšno je moje mnenje. Prav tako sem bil sam dosti večkrat v podobnih situacijah. To ni prav. Ne bi smel govoriti takšnih stvari o Fredu Wrightu, preprosto ni prav," je podal svoje videnje 12-kratni zmagovalec sprinterskih etap z Dirke po Franciji.

Robbie McEwen | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri McEwenu sicer velja dodati, da odkar se je letos marca pridružil Eurosportovi ekipi, je postalo več kot jasno, da ni velik ljubitelj Primoža Rogliča, kar je bilo najbolj očitno med Tourom, ko je Slovenec kljub hudim poškodbam prikazal junaške predstave ter bil s svojim napadom na Tadeja Pogačarja ključen za zmago svojega sotekmovalca Jonasa Vingegaarda.

Kljub temu, da si je med dirko izpahnil ramo ter najverjetneje poškodoval dve vretenci, je nadaljeval, dokler je lahko, ko pa so bile bolečine prehude, je na prigovarjanje ekipe odstopil z dirke. McEwen takrat temu ni verjel, temveč je bil mnenja, da je Roglič odstopil zato, ker noče biti pomočnik nekomu drugemu in se bo rajši odpravil domov trenirati za druge dirke, kot da bi pomagal sotekmovalcu.

Tako da McEwenovo mnenje lahko vzamemo nekoliko z rezervo, se je pa oglasil še en zelo soliden sprinter Dan McLay, ki pa je prav tako besnel čez Rogliča ter njegove obtožbe na Wrightov račun označil za "s**nje".

"Zelo redko mi je dovolj mar, da bi odgovoril na kolesarska manj pomembna s**nja, toda kakšen kup d*eka je to. Le upam lahko, da je vse skupaj bila slabo tempirana prvoaprilska šala ali kaj takega. Edina stvar, ki bi jo lahko Fred Wright storil, da bi se izognili temu, je, če bi skočil preko ograje med gledalce," je bil neposreden kolesar Arkee, ki tekmuje tudi na letošnji Vuelti.

Na Rogličeve obtožbe se je odzval tudi Wright, katerega je podprlo tudi njegovo moštvo Bahrain Victorious.

Primož Roglič Polemika Šport To je Wright odgovoril Rogliču ...

Kolesarskim navdušencem pa predvsem ni jasno, kaj je ponovno mislila Jumbo-Visma, da je sploh dopustila Primožu Rogliču takšno objavo. Tudi če ima prav in se strinjajo z njim, bi lahko vedeli, da si bo s podobnim napadom na Freda Wrighta zgolj pokvaril svojo podobo med nevtralnimi navijači, kar je Jumbo-Vismi tudi uspelo doseči. A PR-ovska katastrofa je zgolj ena v vrsti čudnih odločitev Jumbo-Visme v povezavi z našim kolesarjem...

Komentarjev 7
  • res.no 15:17 14.september 2022.

    Primož ima prav - tale komemtator Es pa naj se raje ne smeši, ker njegova izjava je bila,da naj Primož fura po drugi strani ceste... od kdaj se svetuje nekomu vožnja na vetru in ne v zavetrju... Poleg tega Ročlič ...prikaži več je začel napad - ostali so se pripopali nanj - le žakaj - bi pa po pameti tega komentatorja vozili po drugem robu ceste.

  • branko926 12:02 11.september 2022.

    Ali je Roglič še vedno prijavljen v drugi državi in tam plačuje davke. Če je, je ena velika pička.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:18 11.september 2022.

    Povsem jasno je zakaj Robbie McEwen zagovarja Wrighta, saj je bil sam eden izmed najbolj brezkompromisnih in tako imenovanih umazanih kolesarjev v zgodovini tega športa!

Sorodne novice