Šport > Kolesarstvo
301 ogledov

Pogačar prvič v lov na zmago na tej prestižni klasiki

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar bo drevi sploh prvič nastopil v Quebecu.

Slovenski as Tadej Pogačar bo danes med nastopajočimi na prvi od dveh kanadskih klasik, ki sodita v svetovno serijo kolesarstva. Ob njem bodo od Slovencev na veliki nagradi Quebeca v dresu Bahrain-Victoriousa nastopili še Matej Mohorič, Jan Tratnik in Matevž Govekar. Preizkušnja se bo začela ob 17. uri po slovenskem času.

Kanadski klasiki se vračata na program dirk najvišje ravni po odpovedih v letih 2020 in 2021 zaradi pandemije novega koronavirusa ter omejitev letalskega prometa. Leta 2019 sta tam slavila Avstralec Michael Matthews v Quebecu in Belgijec Greg Van Avermaet v Montrealu.

Za kmalu 24-letnega Pogačarja bo to sploh prvi nastop v Kanadi. Na severnoameriških tleh je sicer že slavil zmago, ko je bil v svoji prvi sezoni med elito pred tremi leti najboljši na dirki po Kaliforniji.

Kanadski klasiki bosta zanj priprava na svetovno prvenstvo v Wollongongu v Avstraliji ter branjenje lanske zmage na klasiki odpadajočega listja po Lombardiji.

VN Quebeca | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Trenutno še prvi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze bo imel drevi na 201,6 km dolgi trasi s skoraj 3000 višinskimi metri močno konkurenco. Njegovi največji tekmeci bodo Belgijec Wout Van Aert (Jumbo-Visma), Avstralec Matthews (BikeExchange-Jayco) in vse boljši Eritrejec Biniam Girmay (Intermarche-Wanty-Gobert).

Med izpostavljenimi je tudi Mohorič, ki pa je imel po zmagi na prestižni preizkušnji Milano-Sanremo in zelo dobri spomladanski sezoni klasik veliko težav z zdravjem in posledično s formo. V ekipi Bahrain-Victoriousa bosta pomagala tudi Tratnik, ki se prihodnjo sezono seli k Jumbo-Vismi slovenskega asa Primoža Rogliča, in Govekar.

Petkova dirka v Quebecu se bo začela ob 17. uri, najboljši bodo v cilju nekaj po 22. uri. V nedeljo bo na sporedu še nekoliko težja in daljša VN Montreala s nekaj več kot 4800 višinskimi metri v dobrih 220 km.

VN Quebeca | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice