Šport > Kolesarstvo
22542 ogledov

Tudi Mohorič nad Rogliča: "Sam si je kriv! Ni primerno in pošteno, da..."

Matej Mohorič Primož Roglič Profimedia
Matej Mohorič se je postavil v bran moštvenemu kolegu Fredu Wrightu, potem ko je slednjega Primož Roglič obtožil, da je bil kriv za njegovo grozljivo nesrečo.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič se je v zadnjih dneh znašel pod plazom kritik, ker je za svojo nesrečo na Vuelti obtožil mladega Freda Wrighta, s katerim sta se zapletla med sprintom 16. etape dirke po Španiji.

Na stran mladega Britanca so se poleg kolesarskih navdušencev postavili tudi številni nekdanji in sedanji kolesarski asi, zdaj pa je v bran svojemu mlademu kolegu pri ekipi Bahrain Victorious stopil tudi Rogličev rojak Matej Mohorič, ki je Primoža obtožil, da si je bil sam kriv za nesrečo.

Primož Roglič Rogličev kritik Šport Kolesarska legenda nad Rogliča: "Naj pride končno k pameti!"

Do incidenta je prišlo tekom 16. etape Vuelte, ko je Roglič presenetil celotno glavnino s silovitim napadom na krajšem klančku znotraj zadnjih treh kilometrov. Skupaj s še četverico tekmovalcev mu je uspelo pobegniti glavnini, nato pa je v sprintu za etapno zmago zadel ob Wrighta ter ob visoki hitrosti pristal na tleh.

Roglič je bil sicer v odlični poziciji, saj je bil iz etape v etapo močnejši in je marljivo talil prednost nosilca rdeče majice Remca Evenepoela, a na žalost po grozljivem padcu več ni mogel nadaljevati, saj je utrpel grde poškodbe (na srečo si vsaj ničesar ni zlomil) komolca, kolka, kolena in reber.

Primož Roglič Dovolj ima Šport Rogliču dokončno prekipelo: "Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo"

"To ni bilo v redu," je odgovornost za nesrečo tekmecu v celoti pripisal Roglič. "To se ne bi smelo dogajati. Ljudje gredo naprej, kot da se ni nič zgodilo, jaz pa na te reči gledam drugače. To ni smer, v katero bi želel, da se premika naš šport. To želim zelo jasno poudariti," je v petek za moštveno spletno stran spregovoril slovenski kolesar.

"Po nesreči sem potreboval kar nekaj časa, da zberem misli. Vprašal sem se: 'kako je to možno?' Prišel sem do zaključka, da je do nesreče prišlo na nesprejemljiv način. Niso vsi dobro videli. Nesreča se ni zgodila zaradi slabega cestišča ali neustrezne varnosti, temveč zaradi poteze kolesarja. Nimam oči na hrbtu, sicer bi se umaknil. Wright je prišel od zadaj in mi spodnesel krmilo, še preden sem se zavedel," je Wrighta neposredno za padec obtožil Slovenec.

Primož Roglič Polemika Šport To je Wright odgovoril Rogliču ...

Wright se je na vse skupaj že odzval in trdi, da ni storil ničesar narobe, svojega kolesarja pa je javno podprla tudi njegova ekipa Bahrain Victorious. Zdaj pa se je v celotno zadevo vmešal še Mohorič, ki je sicer dober Rogličev prijatelj in sotekmovalec iz reprezentance, a se je tokrat suvereno postavil na stran svojega sotekmovalca iz ekipe Bahrain Victorious.

"Pogledal sem si tri ali štiri različne posnetke. Ne morem reči drugega, kot da je očitno, da je Primož odvil iz svoje smeri. Ni pogledal čez rame, če je kdo tam. Lepo se vidi, da se je pred nesrečo držal bele linije, nato pa je zapeljal z nje. Za padec si je kriv sam," je v Kanadi, kjer je nastopil na VN Quebeca in VN Montreala, za Cyclingnews ter Velonews pojasnil svoje videnje zadeve Mohorič.

"Ni primerno in ni pošteno, da se je s takimi izjavami spravil nad Freda, katerega odlično poznam," je bil nezadovoljen z Rogličevim početjem Mohorič, ki je hkrati Primoža obtožil, da je on tisti, ki se pogosto preagresivno bori za pozicijo v glavnini in s tem tvega nesreče.

"Znotraj glavnine se kolesarji zelo spoštujemo, toda nekateri kolesarji si bolj prizadevajo za boljšo pozicijo, kot drugi. Mislim, da če vprašate kolesarje, vam bodo vsi povedali, da je Primož dosti bolj zagnan pri borbi za pozicije, kot Fred. Vemo tudi, da ima Primož pogoste nesreče in da se to ni zgodilo prvič," je zaključil Mohorič.

Primož Roglič Besni odzivi Šport Pogrom proti Rogliču, javnost ogorčena: "Izgubil si vse spoštovanje"
Komentarjev 14
  • helly 01:05 17.september 2022.

    Mohoriča naj bo sram v dno duše. Namesto, da bi podprl sodržavljana, udriha po njemu. Ne maram ga več, zame ga ni in ga ne bom več spremljala. Le koliko so mu v Bahrain V. plačali, da je to izjavil. ...prikaži več Nečedna ekipa z nečednimi člani....

  • helly 01:01 17.september 2022.

    Mohorič, sram naj te bo. Koliko so ti plačali za to izjavo? Do sedaj si mi bil simpatičen , od zdaj naprej pa te zame več ni. Tiho bi bil, ne pa , da se spravljaš nad Primoža. Po pravem ...prikaži več bi moral Primoža podpreti, saj sta sodržavljana, ti pa se obnašaš, kot ena umazana prodana duša. Končno pa, kaj bi človek lahko pričakoval od člana takšne ekipe, dvomljive kvalitete z dvomljivimi kolesarji...

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:39 13.september 2022.

    Bravo Matej Mohorič, s svojo izjavo, v ozadju za katero se mi dozdeva, da je zrastla na zelniku Gorazda Štanglja, ti je uspelo, mogoče celo nepopravljivo, uničiti odnose znotraj SLO reprezentance!

Sorodne novice