Šport > Kolesarstvo
12053 ogledov

Razkrito, pri kateri ekipi bo nadaljeval kariero slovenski kolesarski šampion

Matej Mohorič Profimedia
Matej Mohorič bo ostal pri ekipi Bahrain-Victorious.

Slovenski kolesar Matej Mohorič bo še naprej tekmoval pri ekipi Bahrain-Victorious. Kot je ekipa zapisala na družbenih omrežjih, je 27-letnik podpisal pogodbo do konca sezone 2025.

Mohorič, ki je letos med drugim slavil na dirki Milano - San Remo, kar je njegov dosežek kariere, je pri tej ekipi od leta 2018, pred tem je vozil za UAE Emirates, Lampre - Merido, Cannondale - Garmin in Savo.

V času svojega nastopanja za ekipo Bahrain Victorious je tudi dosegel večino svojih največjih uspehov. Leta 2018 je tako prvič v karieri postal slovenski državni prvak, dobil je skupni seštevek BinckBank Toura in dirke po Nemčije (kjer je dobil tudi etapo, razvrstitev po točkah in majico za najboljšega mladega kolesarja), prav tako pa je dobil etapi na dirki po Avstriji ter tudi slovitem Giru. Dirko po Sloveniji je končal na tretjem mestu.

Leta 2019 je svoji ekipi privozil etapno zmago na dirki po Poljski, medtem ko je sloviti klasiki Milano - San Remo ter Gent - Wevelgem končal na petem in devetem mestu. Naslednje leto je ponovno pokazal svojo kvaliteto na dirki Milano - San Remo, katero je zaključil na desetem mestu, medtem ko je slovito klasiko Liege - Bastogne - Liege končal tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Ponovno pa je začel zmagovati v lanski sezoni, ko se je še drugič okitil z nazivom slovenskega državnega prvaka, dobil je dve etapi na Touru ter eno na dirki po Beneluksu, katero je končal na drugem mestu, prav tako pa je bil drugi tudi na dirki po Poljski ter sloviti klasiki San Sebastian. Dobil je tudi točkovni seštevek dirke po Sloveniji, katero je končal na sedmem mestu, odlično pa se je odrezal tudi na ardenskih klasikah, saj dirko Amstel Gold končal na osmem in dirko Liege - Bastogne - Liege na desetem mestu.

V letošnji sezoni pa se je dokazal predvsem na enodnevnih klasikah, saj je poleg zmage na slovitem kolesarskem spomeniku, dirki Milano - San Remo, dosegel še četrto mesto na dirki E3 Saxo Bank Classic, peto na legendarni dirki Pariz - Roubaix ter deveto na dirki Gent - Wevelgem.

Zavoljo zdravstvenih težav pa Mohoriča ne bo na svetovnem prvenstvu v avstralskem Wollongongu, ki se bo začelo čez dva dni.

Matej Mohorič Primož Roglič Zaradi Rogliča Šport Priznani slovenski trener nad Mohoriča: "Papak nesramni" Matej Mohorič Primož Roglič "Primož je tisti..." Šport Tudi Mohorič nad Rogliča: "Sam si je kriv! Ni primerno in pošteno, da..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice