Šport > Kolesarstvo
11116 ogledov

Ne boste verjeli, kaj je med svetovnim prvenstvom napadlo kolesarskega zvezdnika

Bauke Mollema Profimedia
Nizozemski kolesar je objavil posnetek s treninga na svetovnem prvenstvu, kako ga je med vožnjo napadla sraka.

Morda se je kdo smejal opozorilom pred začetkom kolesarskega svetovnega prvenstva v avstralskem Wollongongu, da kolesarjem preti huda nevarnost v obliki srak, ki rade napadajo kolesarje v tem letnem času. Toda ni šlo za prazne grožnje...

Remco Evenepoel Saj ne boste verjeli Šport Noro, kakšna nevarnost preti kolesarjem na SP, posledice so lahko grozljive

To je kot zadnji na svoji koži občutil tudi odlični Nizozemec Bauke Mollema, ki je uspel napad ujeti celo s kamero. Na posnetku se lepo vidi, kako se iz neba spusti sraka ter prileti kolesarju med vožnjo pri veliki hitrosti naravnost v glavo.

Mollema pa še zdaleč ni prvi, ki bi imel bližnje srečanje z napadalnimi pticami, saj se je že pred dnevi oglasil mladi belgijski zvezdnik Remco Evenepoel, ki je opisal, kako ga je prestrašila sraka, ki ga je obletavala ter dalja časa zasledovala na treningu pred nastopom na kronometru.

Prav tako je Švicar Stefan Küng razkril, da naj bi sraka med treningom napadla enega izmed njegovih reprezentančnih kolegov, medtem ko sta napad srak med treningom utrpeli tudi Avstralka Grace Brown ter Britanka Elynor Backstedt. V torek pa se je vsem omenjenim žrtvam pridružil še Mollema, ki je vse skupaj podkrepil z video dokazom

Srake so sicer zelo znana nadloga avstralskih kolesarjev, še posebej spomladi, ko traja tako imenovana "sezona napadov srak". Zaradi skrbi za svoje mladiče so zelo napadalne in smatrajo pešče ter še posebej kolesarje za nevarnost, zato jih poizkušajo na vse načine pregnati iz svojega teritorija.

Nad mimoidoče se spravijo s kremplji ali kljunom, po navadi napadejo svoje žrtve s hrbta, prav tako pa znajo prileteti tudi s strani. Skoraj vedno ciljajo glavo svojih žrtev in so lahko tudi smrtno nevarne. Leta 2019 je tako v Wollongongu kolesar celo umrl zaradi posledic padca, ki so ga povzročile srake s svojim napadom.

Obstaja celo spletna stran imenovana Magpie Alert, ki beleži napade srak. V letošnjem letu se je po njenih podatkih zgodilo že več kot 1.500 napadov.

SP v kolesarstvu | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice