Šport > Kolesarstvo
26177 ogledov

Poteza Pogačarja, ki je zbudila pozornost na socialnih omrežjih

Tadej Pogačar Epa
Vožnja v klanec ne predstavlja težav za Tadeja Pogačarja.

Tadej Pogačar se bo v noči na nedeljo po slovenskem času potegoval za vrhunsko uvrstitev na cestni dirki svetovnega prvenstva, ki ga tokrat gosti Avstralija. Pred preizkušnjo dvakratni zmagovalec Toura sodi v širši krog favoritov, čeprav Slovenija zaradi zdravstvenih težav Primoža Rogliča, Mateja Mohoriča in Luke Mezgeca ne bo nastopila v polni zasedbi. Na sam vrh računajo predvsem močni Belgijci z Woutom van Aertom in Remcom Evenepoelom. Dirka se bo začela ob 2.45.

Pogi je na tokratnem SP že osvojil šesto mesto v vožnji na čas, kar je bila dobra napoved pred cestno preizkušnjo. Dan pred dirko se je znova odpravil na traso, pri spoznavanju z njo mu je družbo delala zaročenka Urška Žigart.

Pri tem je Pogačar poskrbel za posnetek, ki ga je z zanimanjem pospremilo precej kolesarskih navdušencev. Del dokaj strmega klanca je namreč brez težav prevozil le na zadnjem kolesu in pri tem zabaval zbrano občinstvo ob cesti. "Jutri za takšno početje ne bo časa," je ob posnetku, ki ga je objavil novinar nacionalke David Črmelj, zapisal Pogačar.

 
Komentarjev 1
  • miha.z 09:49 26.september 2022.

    Se bo moral naučit še dirkat brez radio veze.

Sorodne novice