Šport > Kolesarstvo
13288 ogledov

Izjemna novica za Tadeja Pogačarja

Adam Yates Profimedia
Najboljši mladi kolesar Toura 2016 nova moč ekipe UAE Emirates.

Iz ekipe Tadeja Pogačarja so sporočili, da so sklenili triletno pogodbo z odličnim britanskim kolesarjem Adamom Yatesom, ki se lahko pohvali z 18 (posamečnimi) zmagami med poklicnimi kolesarji. Njegov največji dosežek na grand tourih je četrto mesto z Dirke po Franciji 2016, v sporočilu za javnost pa so 30-letnega Britanca označili za specialista za gorske etape. Z nastopi za UAE Emirates bo dosedanji član Grenadiersa začel s koledarskim letom 2023. 

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar bo tako dobil novega izvrstnega pomočnika na zahtevnih gorskih etapah velikih dirk. "Res sem zelo vesel, da sem se pridružili ekipi UAE Emirates. Opazoval sem rast te ekipe skozi leta in priložnosti, da se ji pridružim, nisem mogel zavrniti. Čutim, da prihajam v svoja najboljša leta in tako bo ekipa od mene dobila največ. Veselim se, da bom lahko vozil s številnimi izjemnimi kolesari in pomagal ekipi, da postane številka ena na svetu," je pojasnil Adam Yates.

Komentarjev 1
  • smoljo 14:51 20.september 2022.

    Tako opevana brata Yates ,pa nobedn z zmago na 3 tedenski dirki,nc od nč...v ineosu ni pomagal nobenem,tut v uae nebo ...