Šport > Kolesarstvo
6258 ogledov

Šokantno razkritje! Šampionko tik pred svetovnim prvenstvom zadela kap

Audrey Cordon-Ragot Profimedia
Odlična francoska kolesarka je razkrila, da je razlog za njeno odsotnost na svetovnem prvenstvu srčna kap, katera jo je zadela manj kot teden pred predvidenim nastopom na posamičnem kronometru.

Mnogi ljubitelji kolesarstva so se v zadnjih dneh spraševali, zakaj na svetovno prvenstvo v avstralski Wollongong ni pripotovala tudi odlična francoska kolesarka Audrey Cordon-Ragot, ki bi bila verjetno ena najmočnejših predstavnic na ženskem kronometru, prav tako pa bi imela Francija z njenim nastopom realne možnosti za medaljo tudi na mešanem ekipnem kronometru.

No, ugibanj je konec. Šestkratna državna prvakinja v vožnji na čas je razkrila, da je v tednu pred njenim načrtovanim odhodom v Avstralijo doživela kap. Sprva naj ne bi prepoznala simptomov, a da je magnetna resonanca potrdila, da je prejšnjo nedeljo, manj kot teden pred predvidenim nastopom na kronometru, utrpela kap.

Zmagovalka 20 profesionalnih dirk (od tega 8 kronometrov) je razkrila, da si bo zdaj vzela nekaj časa za počitek, nato pa sledi operacija, s katero naj bi rešili srčno težavo, ki je povzročila kap.

Audrey Cordon-Ragot | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nisem je takoj prepoznala, tako da sem imela srečo (ja, srečo). Bila sem namreč obkrožena z zdravniško ekipo (hvala vam, Gwenaëlle Madouas, Maryline Salvetat in Mathieu Le Strat), ki mi je močno svetovala, da naj opravim še magnetno resonanco, ki mi je na koncu zagotovo rešila življenje."

"Težko je razložiti, kako se počutim. Sem izčrpana, izmučena, žalostna, a hkrati tako hvaležna in srečna, da sem doma s svojimi najbližjimi. Torej, kot lahko ugibate, moje sezone je konec (nekateri bodo rekli, da sem jokica in mevža, ti ljudje naj se vzdržijo komentarjev!). Zdaj bom počivala ter čakala na operacijo, ki bo poskrbela za srčno težavo, ki je povzročila mojo nesrečo."

"Nauk zgodbe je, da sem spoznala, kako zelo ljubim svojo družino, da ljubim svoje življenje bolj kot karkoli drugega in da nikoli ne bom dovolila, da bi mi karkoli ali kdorkoli vzel privilegij, da uživam v njih 200-odstotno. Hvala vsem ljudem, ki so spraševali o meni, ter tistim, ki mi stojijo ob strani: moji družini, mojim prijateljem, francoski kolesarski zvezi, moji ekipi in negovalnemu osebju bolnišnice Hospitalier of the Centre of Brittany."

"Močno ljubiti pomeni močno živeti!" je končala svoj zapis francoska državna prvakinja.

Za Cordon-Ragotovo je sicer daleč najboljša sezona njene kariere, potem ko je postala državna prvakinja tako v vožnji na čas, kot cestni dirki, prav tako je dobila ekipni kronometer ter cestno preizkušnjo na izjemno prestižni dirki PostNord Vargarda WestSweden, dobila pa je tudi kronometer na dirki po Nizozemski, katero je zaključila na skupnem drugem mestu.

Kronometer na evropskem prvenstvu je končala na četrtem mestu, v boju za medalje pa bi zagovoto bila tudi na svetovnem prvenstvu, a ji je nesreča preprečila nastop. Oziroma sreča, saj bi vse skupaj lahko bilo tudi usodno, če ne bi pravočasno odkrila težav s srcem.

Komentarjev 3
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 10:27 22.september 2022.

    tisoče mladih športnikov je po vbrizgavanju kovid strupov umrlo, čeprav uradni mediji, ki so pod nadzorom kabala mafije vzroke za te smrti pripisujejo drugim okoliščinam.

  • QSprm 09:50 22.september 2022.

    Kolk je ravno življenje dosti pomembnejše od česarkoli drugega, bi se morala zavedat takrat, ko so jo korona teroristi zavedli in si je pustila vbrizgat uno brozgo.

  • Avatar pantani
    pantani 07:27 22.september 2022.

    Cepljenje deluje,pa to!!!

Sorodne novice