Šport > Kolesarstvo
6478 ogledov

Posnetek odmevnega incidenta ugledal luč sveta

najstnica Van der Poel PrtSc
Burna noč je na svetovno znanem kolesarju pustila posledice.

Namesto da bi mirno spal pred največjim dogodkom leta - nedeljsko cestno kolesarsko dirko na svetovnem prvenstvu, je nesrečni Mathieu van der Poel pristal na policijski postaji, potem ko je v hotelu prišlo do prepira, ker mu skupina najstnikov ni pustila spati.

Policija Novega južnega Walesa ni želela potrditi identitete kolesarja (to je storil Van der Poel sam), a je za spletno stran Cyclingnews razkrila, da je bil kolesar nizozemske ekipe okoli 22:40 udeležen v verbalni spor z dvema najstnicama, starima 13 in 14 let.

"Ja, res je," je za Sporzo tik pred startom nedeljske dirke potrdil nizozemski kolesarski zvezdnik. "Prišlo je do manjšega spora. Šlo je za glasne sosede. V sobo se nisem vrnil do četrte ure zjutraj. To zagotovo ni idealno. Pravzaprav je katastrofa, toda nič več ne morem spremeniti," je pred dirko pojasnil Van der Poel.

Tadej Pogačar SP Šport Poteza Pogačarja, ki je zbudila pozornost na socialnih omrežjih

Zdaj je na plan prišel še posnetek dogodka, ki ga je snemala ena od najstnic. Na posnetku se vidi trkanje druge od mladenk in nato jezno reakcijo kolesarja.

Burna noč je pustila posledice, saj je Van der Poel odstopil že kmalu po začetku dirke, ki je bila sicer dolga 267 kilometrov.

Slavil je Belgijec Remco Evenepoel pred Francozom Christophom Laportom in Avstralcem Michaelom Matthewsom.

Remco Evenepoel Svetovno prvenstvo Šport Jan Tratnik v zadnjih metrih izgubil medaljo, naslov Evenepoelu
Komentarjev 1
  • Pepe007 14:37 27.september 2022.

    Žalostno, da se tako obnašanje mladine dovoljuje povsod po zahodnem svetu. Nihče jim nič ne more, ker so mladoletni, če se jim kaj zgodi, pa so uboge žrtve. Če bi kolesar moral pred tem klicati hotelsko varnostno službo, ker ta ...prikaži več ni "opazila" tega nagajanja, potem pomeni, da nekdo sploh ni bil v službi, oziroma ni opravljal svojega dela. Ampak to spet ni problem ... Problem je kolesar, ki so mu popustili živci.