Šport > Kolesarstvo
808 ogledov

"Ni še odločeno, če bo Vingegaard branil zmago na Touru"

Primož Roglič Jonas Vingegaard Profimedia
Pri moštvu Jumbo-Visme še niso potrdili, da bo Jonas Vingegaard branil rumeno majico.

Na letošnji Tour se je nizozemsko moštvo Jumbo-Visma podalo z dvema kapetanoma, ki pa sta nato doživela povsem različni usodi. Primož Roglič je znova doživel hud padec, vztrajal še nekaj dni in odločilno pripomogel k napadu na Tadeja Pogačarja, nato pa zaradi poškodb predčasno sklenil dirko. Jonas Vingegaard je kasneje prišel do končne zmage.

A prinizozemski zasedbi za zdaj še ne želijo potrditi, da bo Danec v naslednjem poletju branil rumeno majico. "To še ni odločeno. Jonas se trenutno nahaja na počitnicah. Ko se bo vrnil želim prisluhniti njegovim idejam," je za VeloNews izjavil športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman.

Ta je poudaril, da je seveda logično, da zmagovalec Toura brani naslov, vendar med drugim omenil, da bi Vingegaarda lahko premamil Giro, ki je v svojo traso za leto 2023 vključil veliko težkih vzponov in kar tri vožnje na čas. "Jonas še ni dirkal na Giru, če si bo to želel, obstaja možnost, da bo nastopil tokrat," je še dejal Zeeman.

"Želim slišati tudi Primoževo mnenje, nato pa se bom pogovoril tudi s trenerji," je še dejal športni diektor in dodal, da bo vse skupaj znano že v decembru.

Precej bolj verjetno je za zdaj sicer tako, da bo na prihodnjem Giru nastopil Roglič, Vingegaard pa bo branil rumeno majico v Franciji. Jumbo-Vismo je sicer po minuli sezoni okrepil tudi Nizozemec Wilco Kelderman, ki lahko prav tako dobra nastopa na tritedenskih dirkah, leta 2020 je na dirki po Italiji zasedel skupno tretje mesto, še v 19. etapi pa je bil nosilec rožnate majice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice