Šport > Kolesarstvo
22867 ogledov

Velike spremembe za Primoža Rogliča in Jumbo-Vismo

Primož Roglič Profimedia
Potem ko je že nekaj časa znano, da je Jumbo-Visma prekinila dolgoletno sodelovanje z opremljevalcem kolesnih komponent Shimanom, je zdaj nizozemska ekipa zamenjala še opremljevalca sončnih očal in kolesarskih čevljev.

Pri Jumbo-Vismi so se odločili, da v novo sezono vstopijo popolnoma prenovljeni, saj kar se tiče ključne kolesarske opreme v letu 2023 ne bodo zamenjali zgolj opremljevalca kolesarskih komponent Shimana s SRAM-om, temveč naj bi po poročanju nizozemske spletne strani Wielerflits po novem presedljali na Oakleyeve sončna očala in Nimblove kolesarske čevlje.

SRAM | Avtor: Profimedia Profimedia

Že prejšnji mesece se je namreč poročalo, da je Jumbo-Visma končala svoje dolgoletno partnerstvo s Shimanom (kateri bo po novem opremljeval UAE Team Emirates) ter se odločilo za SRAM kot svojega opremljavalca komponent za njihova kolesa znamke Cervelo. SRAM-ovo tehnologijo bosta po novem uporabljali tako ženska, kot moška ekipa, kar bo povzročilo ogromne spremembe na področju kolesarske opreme ter ogromno dodatnega dela za njihove mehanike.

Prav tako pa bo Jumbo-Visma prekinila sodelovanje z nizozemsko znamko Agu, ki je ekipo v zadnjih letih opremljala s sončnimi očali (ter tudi dirkaško in vsakdanjo garderobo). V letu 2023 se bodo tako Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Wout van Aert in kompanija pridružili Marku Cavendishu in Mathieu van der Poelu, ki sta glavna ambasadorja Oakleyevih sončnih očal.

Mark Cavendish | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar se tiče kolesarskih čevljev, je ekipa do sedaj uporabljala Shimanove, a se je očitno tudi da dogovor prekinil, ko se je Jumbo-Visma odločila za SRAM kot svojega glavnega opremljevalca kolesarske opreme. Po poročanju Wielerflitsa naj bi tako Nizozemci presedlali k majhni, a izjemno cenjeni italijanski znamki Nimbl.

Slednja v zadnjih letih sponzorira čedalje več vrhunskih kolesarjev, kot so med drugim Vincenzo Nibali, Greg van Avermaet, Thomas de Gendt, Joe Dombrowski, Luke Plapp, Fred Wright... Vsi čevlji so ročno izdelani v Italiji in izjemno dragi, a naj bi po številnih poročilih ravno Nimblovi športni čevlji pomagali mnogo kolesarjem odpraviti njihove težave z obutvijo in bolečinami v stopalih.

Nimbl | Avtor: Twitter Twitter

Pri Jumbo-Vismi zaenkrat še niso želeli potrditi svoje selitve k Oakleyu in Nimblu, a se pričakuje, da bodo razkrili svoja nova opremljevalca športne opreme na njihovi uradni ekipni predstavitvi v Amsterdamu pred začetkom božičnih praznikov.

 
Komentarjev 1
  • Idioti 09:26 12.november 2022.

    Kdo bi rekel , da delate tujcem zastonj reklamo !