Šport > Kolesarstvo
14765 ogledov

So pri Jumbo-Vismi po nesreči razkrili, če bo Roglič naslednje leto vozil Tour?

Primož Roglič Jonas Vingegaard Wout van Aert Profimedia
Zaenkrat še vedno ni znano, kateri kapetani znotraj Jumbo-Visme bodo v letu 2023 poveljevali moštvu na največjih treh dirkah, a po besedah vodje ekipe bi lahko sklepali, da nameravajo na Tour poslati vse tri zvezdnike: Vingegaarda, van Aerta in Primoža Rogliča!

V četrtek je bila v Parizu razkrita trasa Dirke po Franciji za leto 2021, na svečani slovesnosti pa ni bilo največjih zvezdnikov Jumbo-Visme, čeprav se pričakuje, da se aktualni zmagovalec dirke pojavi na podobnih dogodkih. Slovesnost se je tako prvič po mnogih letih odvila brez zadnjega zmagovalca dirke.

Jumbo-Vismin Jonas Vingegaard se namreč nahaja na drugem koncu sveta, kjer se bo udeležil kriterija v Singapurju. Na omenjeni dirki bodo sicer sodelovali tudi Mark Cavendish, Greg van Avermaet ter številni drugi kolesarski zvezdniki, ki so se po predstavitvi trase z letali podali v Azijo, toda Danec se je odločil, da rajši v miru pričaka enega zadnjih kolesarskih dogodkov v letu.

Nizozemci niso na dogodek poslali niti svojih drugih zvezdnikov, kot sta Primož Roglič in Wout van Aert, tako da sta ekipo predstavljala le generalni menedžer moštva Richard Plugge ter šporni menedžer ekipe Merijn Zeeman.

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji ni skrival presenečenja nad izbiro trase. "Gre za nekaj novega, to ni tradicionalna izbira. Nekaj takega nismo videli že leta," je traso pokomentiral Zeeman, katerega je presenetila zelo hribolazcem prijazna trasa, ki vsebuje vsega 22 kilometrov vožnje na čas, pa še v tem primeru bo šlo za gorski kronometer.

A tudi primankljaj kronometrov ne moti Zeemana, čeprav Jumbo-Visma slovi kot ekipa z nekaterimi najboljšimi kolesarji v vožnji na čas. "Naš najtežji nasprotnik je Tadej Pogačar. Tudi on je izjemen kronometrist, tako da manjko kronometrov ne bi smel vplivati na nič."

Nato pa je Zeeman poudaril, da raznovrstnost trase zelo ustreza njihovim trem kapetanom, s čimer je morda po pomoti že razkril, da namerava ekipa na dirko poslati vse tri svoje najboljše kolesarje, čeprav se je v zadnjih tednih veliko pisalo o tem, da bi morda kateri iz dvojice Vingegaard-Roglič lahko celo izpustil Tour ter se posvetil ostalim največjim dirkam sezone, kot je recimo Giro. Toda po Zeemanovih besedah bi skorajda lahko sklepali, da ima vsa trojica zagotovljeno mesto na Touru.

Primož Roglič Jonas Vingegaard Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Glede na naše tri kapetane, Rogliča, Vingegaarda in van Aerta, vidim, da bodo na omenjeni trasi vsi trije imeli veliko priložnosti, da naredijo razliko," je Zeeman "obkljukal" vse tri velike zvezdnike ekipe za Dirko po Franciji.

Novinarji so nemudoma pograbili kost, ki jim jo je serviral Zeeman ter ga vprašali, ali to pomeni, da bojo vsi trije nastopili na Touru, čeprav ima letošnji Giro na sporedu kar 70 kilometrov vožnje na čas in naj bi bil vsaj na papirju kot ustvarjen za Rogliča, sploh če se Remco Evenepoel odloči za nastop na Touru in izpusti Dirko po Italiji.

Zeeman se je nemudoma ogradil od svoje prejšnje izjave, ko mu je ušlo, da bodo na takšni trasi imeli priložnost vsi trije zvezdniki. "Tudi Giro je še vedno na mizi. Vsekakor obstaja možnost. Želim najprej slišati njihova mnenja ter videti, kako se počutijo, kaj verjamejo, kako so motivirani. Komaj smo končali z oceno sezone. To bomo upoštevali pri načrtih za novo. To bo dolg proces, ki bo trajal tedne. Smo komaj na sredini tega procesa, zato je prezgodaj, da bi karkoli rekel."

roglič pogačar Razkrita trasa Šport Takšne pasti bodo čakale oba Slovenca v lovu na zmago na Touru 2023 Jorgen Nordhagen Primožev naslednik Šport Jumbo-Visma podpisala "novega Primoža Rogliča" Primož Roglič Jonas Vingegaard Kaj pa Roglič? Šport "Ni še odločeno, če bo Vingegaard branil zmago na Touru"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.