Šport > Kolesarstvo
7828 ogledov

Kolesarski zvezdnik presenetil: "Pogačar je izjemen, toda ..."

Alejandro Valverde Remco Evenepoel Profimedia
Alejandro Valverde je mnenja, da ni dvoma, kdo je daleč najboljši kolesar na svetu.

Potem ko je po več kot dveh desetletjih izjemne kariere postavil kolo v kot, se legendarni Alejandro Valverde ne boji za prihodnost kolesarstva, saj se je v zadnjih letih v samem svetovnem vrhu uveljavila nova generacija odličnih mladih kolesarjev, izmed katerih naj bi bil po njegovem mnenju daleč pred vsemi izjemni Remco Evenepoel.

Valverde, ki se tekom svoje fantastične kariere lahko pohvali s kar 133 profesionalnimi zmagami, naslovom svetovnega prvaka in stopničkami na vseh treh velikih tritedenskih dirkah (Vuelto je tudi dobil), je svojo profesionalno pot zaključil z Dirko po Lombardiji v začetku oktobra, trenutno pa se nahaja v Singapurju, kjer je bil povabljen na tamkajšnji kriterij.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Tam so ga med enim izmed jutranjih tekov ujeli belgijski novinarji, tako da ga je med drugim pričakalo tudi vprašanje o naslednikih, ki naj bi zapolnili vrzel po Valverdejevi upokojitvi. Odlični Španec je nemudoma izpostavil Remca Evenepoela.

Slednji je v letošnji sezoni dobil veliki spomenik kolesarstva dirko Liege-Bastogne-Liege, slavil na veliki tritedenski Dirki po Španiji, obenem pa se je še okitil z naslovom svetovnega prvaka.

Nedvomno gre za izjemnega kolesarja, toda Valverde je šel še nekoliko dlje, saj je poudaril, da odličnemu Belgijcu ni nihče niti blizu. Niti dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Glede na to, kar trenutno kaže, bo dosti boljši od mene, če bo nadaljeval v tem stilu. Da tako mlad postane svetovni prvak, dobi Vuelto, zmaga na dirki Liege-Bastogne-Liege, na Klasiki San Sebastian... To je resnično impresivno. Je kolesar, ki je zame najboljši. Tadej Pogačar je izjemen, toda Remco počne stvari, ki presenečajo ves svet. Je dosti bolj superioren od vseh ostalih. Zame je daleč najboljši kolesar na svetu in nihče mu ni niti blizu," je s primerjavo zaključil kolesar, ki na uradni spletni strani Cycling Ranking drži tretje mesto med najuspešnejšimi kolesarji vseh časov.

Toda kljub Valverdejevm mnenju je Pogačar še eno sezono zaključil kot nesporna številka ena svetovnega kolesarstva, potem ko je dobil Dirko po ZAE (tudi dve etapi), Strade Bianchi, Tirreno-Adriatico (tudi dve etapi), Dirko po Sloveniji (tudi dve etapi), VN Motreala, Tre Valli Varesine ter Dirko po Lombardiji.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg zmage na slednji je odlično nastopil še na dveh velikih kolesarskih spomenikih, saj je Milano-San Remo končal na petem, Dirko po Flandriji pa na četrtem mestu. Dobil je tudi razvrstitev za najboljšega mladega kolesarja na Dirki po Franciji, na kateri je zaostal le za Jonasom Vingegaardom, je pa zato dirko zaključil z novimi tremi etapnimi zmagami.

Remco se je letos sicer nevarno približal Pogačarju, odlično sezono je imel tudi Wout van Aert, a če zgolj pogledamo UCI-jevo lestvico, je nekaj več kot očitno. Tadej je še vedno prepričljivo najboljši na svetu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice