Šport > Kolesarstvo
343 ogledov

Svetovni prvak in zmagovalec Vuelte izbral naslednji cilj

Remco Evenepoel Epa
Evenepoel se je odločil, šel bo na Giro.

Svetovni kolesarski prvak Remco Evenepoel bo v letu 2023 tekmoval na prvi veliki tritedenski preizkušnji, dirki po Italiji, so v današnji izjavi za javnost potrdili v njegovi ekipi Quick-Step Alpha Vinyl. Dvaindvajsetletni Belgijec je letos postal tudi skupni zmagovalec dirke po Španiji.

Evenepoel pred poldrugim mesecem na podelitvi nagrade za najboljšega belgijskega kolesarja sezone, ki jo je prejel drugič v karieri, še ni vedel, ali bo naslednje leto nastopal na dirki po Italiji ali po Franciji.

Za kolesarjem je sanjska sezona. V letu 2022 je dosegel petnajst zmag, slavil je na dirkah, kot so Liege-Bastogne-Liege, klasika San Sebastian, osvojil je dve etapi na Vuelti, ki jo je prvič končal kot skupni zmagovalec. Vsem uspehom je dodal tudi naslov svetovnega prvaka v cestnem kolesarstvu v avstralskem Wollongongu. Zdaj se je odločil za nov cilj, zmagati na svojem drugem "grand touru", dirki po Italiji, ki je lani ni končal.

Belgijec bo 6. maja na startni črti uvodnega kronometra ob jadranski obali v Fossacesii Marini pripravljen na spopad s slovitim italijanskim krogom. Naslednje leto bodo kolesarji prevozili vsega skupaj 3448 kilometrov v 21 etapah, premagati bodo morali 51.300 višinskih metrov, podali pa se bodo tudi na Monte Bondone, Tre Cime di Lavaredo in Svete Višarje (Monte Lussari).

"Trenutno sem v Italiji, kjer si ogledujem traso. Želel bi podati posebno obvestilo, leta 2023 bom vozil na dirki po Italiji. Resnično, zelo se veselim tega, in to bo posebna izdaja, saj bom nosil svojo mavrično majico," je Evenepoel potrdil v videoposnetku, ki ga je posnel v Amalfiju in objavil na Instagramu svoje ekipe. Belgijec je trenutno v Italiji, kjer si v družbi športnega direktorja Davideja Bramatija ogleduje del trase Gira.

Remco Evenepoel Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Opravljam nekaj pregledov tras, se zabavam skupaj z Bramo in upam, da se kmalu vidimo tukaj v Italiji. Upam, da boste vsi prišli gledat mene in celotno ekipo, ker upamo, da bomo spet zelo dobri," je še dejal.

Kot navaja portal Cyclingnews, Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) ne bo med morebitnimi tekmeci Evenepoela v Italiji. Slovenec je že potrdil, da bo julija poskušal prevzeti naslov na Touru od Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma).

Prav tako še ni jasno, ali bo Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) mogoče prepričati, da se vrne na Giro, kjer je leta 2019 zasedel skupno tretje mesto.

Dirka bo slovenski meji najbližje v 20. etapi, ko bo potekal kronometer iz Trbiža na Svete Višarje.

Rožnata pentlja se bo še petič v zgodovini končala v italijanski prestolnici, Rimu, 28. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice