Šport > Kolesarstvo
1549 ogledov

Šokantno! Eden največjih kolesarskih zvezdnikov pljunil v navijača

Mathieu van der Poel Profimedia
Mathieu van der Poel je med dirko ciklokrosa pljunil v enega izmed navijačev, ki so stali ob progi.

Čeprav je z lahkoto pokoril vso konkurenco in si v soboto v Hulstu privozil novo zmago v letošnjem svetovnem pokalu ciklokrosa, se Mathieu van der Poel tokrat ni znašel v središču medijske pozornosti zaradi svoje izjemne predstave, temveč zaradi incidenta, ko je tekom zadnjega kroga pljunil v navijača v množici, ki je stala ob progi.

Aktualni kolesarski svetovni prvak, ki dominira v letošnji ciklokros sezoni, je imel v zadnjem krogu dirke v Hulstu tolikšno prednost, da je lahko ob prihodu v cilj mirne duše upočasnil, pri tem pa je po izhodu iz enega izmed zadnjih zavojev zapeljal vse do roba proge, kjer je v točno določenega navijača nameril svoj pljunek, katerega so ujele tudi videokamere.

Šokantne scene so nemudoma preplavile splet, nizozemski kolesarski zvezdnik pa je po prihodu v cilj branil svojo potezo, češ da je ta sekcija navijačev tekom celotnega dne navijala proti njemu in se spravljala nanj z mnogimi žaljivkami.

"Že med ogrevanjem so mi žvižgali. V takem primeru je bolje, da ostanejo doma. Dovolj imam žvižganja in žaljivk. Boljše, da njih vprašate, kaj točno so rekli, sam tega ne nameravam ponavljati. Ni šlo za stvari, katerim je mesta v športu. Ni primerno, da se komurkoli žvižga. Tudi sam sem imel na koncu tega dovolj," je v intervjuju po tekmi incident komentiral svetovni kolesarski prvak.

Van der Poel sicer nadaljuje s svojimi dominantnimi predstavami v letošnji ciklokros sezoni. Tokrat je slavil pred Joris Nieuwenhuisom in Larsom van der Haarom. Večni Van der Poelov rival Wout van Aert je tokrat končal na petem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:17 31.december 2023.

    Spet delajo afero s pljunkom kot, v primeru domoBrankota. Napadalca slednjega pa zanimivo, še vedno iščejo..

Sorodne novice