Šport > Kolesarstvo
1016 ogledov

Pogačarjev moštveni kolega sporočil tragično novico

Diego Ulissi Profimedia
Novo koledarsko leto se je za italijanskega kolesarja Diega Ulissija, moštvenega kolega Tadeja Pogačarja pri UEA Team Emirates, začelo zelo tragično.

Diego Ulissi, dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji (2011, 2019), in njegova soproga Arianna sta na družbenih omrežjih sporočila žalostno novico, da sta v prvih dneh novega koledarskega leta izgubila še nerojenega otroka. 

Le nekaj dni pred tem je 34-letni italijanski kolesar, ki se lahko pohvali z osmimi etapnimi zmagami na dirki po Italiji, oznanil skorajšnji prihod tretje hčerke, a se je družinska sreča kmalu zatem sprevrgla v velikansko žalost.

"Žal po velikem veselju se današnji pregled ni iztekel tako, kot bi se moral," je sledilcem sporočil moštveni kolega Tadeja Pogačarja in dodal: "Najina deklica je odšla v nebesa. Jutri me čaka dolg dan, potem pa bo vse to za nami. Navkljub veliki žalosti se zahvaljujemo za vaša sporočila in podporo."

Par, ki ima skupaj dve hčerki, se je moral s splavom soočiti že leta 2015.

Ulissi se je rodil leta 1989 v Cecini, živi pa v bližini Lugana v Švici. Imenovali so ga Diego Armando po slovitem Diegu Armandu Maradoni, katerega strastni navijač je bil njegov oče.

Leta 2014 po 11. etapi Gira od Colecchia do Savone (249 km) so pri Ulissiju v odvzetem vzorcu urina zaznali previsoko vrednost Salbutamola, zdravila za lajšanje težav pri astmi, zaradi česar je bil suspendiran za devet mesecev.

Pred dobrimi tremi leti je moral začasno prekiniti kariero, potem ko so mu med rednim zdravniškim pregledom odkrili vnetno bolezen srčne mišice. Potlej se je uspešno vrnil med kolesarsko elito.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Ulissi (@diego.ulissi)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Ulissi (@diego.ulissi)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.