Šport > Kolesarstvo
51647 ogledov

Srhljive podrobnosti: Nekdanji Rogličev kolega pokončal soprogo

Rohan in Melissa Dennis Profimedia
Prepir med zakoncema naj bi privedel do tragične smrti nekdanje odlične kolesarke.

Kolesarski svet še vedno pretresa tragična novica o smrti nekdanje odlične kolesarke Melisse Dennis (nekdaj Hoskins), do katere je prišlo v noči na Silvestrovo. Nekdanja svetovna prvakinja v dirkanju na velodromu je preminila za posledicami poškodb, ki jih je utrpela v nesreči, ko jo je z vozilom zbil njen lastni mož, dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas, Rohan Dennis.

Rohan Dennis in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji moštveni kolega Primoža Rogliča in Jana Tratnika pri Jumbo-Vismi ter pred tem številnih Slovencev v moštvu Bahrain Merida je bil po incidentu aretiran in obtožen povzročitve smrti zaradi neprevidne vožnje, nevarne vožnje in ogrožanja življenj. Dennis je bil po plačilu varščine že izpuščen na prostost, na sodišču pa se mora pojaviti 13. marca, ko se bo soočil z obtožbami.

Zaenkrat še niso znane vse podrobnosti tragedije, so pa pri avstralskih 7News prišli do informacij, da naj bi do nesreče prišlo potem, ko je doma prišlo do prepira, po katerem je želel Dennis s svojim avtomobilom (pick-upom) odpeljati stran. Žena naj bi ga pri tem poizkusila zaustaviti, in je celo splezala na pokrov motorja. Dennis je vseeno speljal ter nekaj časa ženo vlekel s seboj, preden je zdrsnila z avtomobila in pristala na cesti. To zgodbo naj bi potrdili ženini prstni odtisi na pokrovu motorja.

Rohan in Melissa Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Rohan Dennis sicer velja za enega najboljših kronometristov v zgodovini kolesarstva, svoj vrhunec pa je doživel v letih 2018 in 2019, ko je dve leti zapored postal svetovni prvak v vožnji na čas. Tekom svoje kariere je slavil etapne zmage na vseh treh velikih tritedenskih dirkah.

Dvem zlatim medaljam s svetovnega prvenstva je dodal še bron z olimpijskih iger 2020, ko je zlato osvojil naš Roglič, s katerim je zadnji dve leti skupaj tekmoval za Jumbo-Vismo. Pred tem je na profesionalnem nivoju nastopal še za ekipe Garmin, BMC in Ineos, medtem ko je eno leto delil ekipo s številnimi Slovenci pri Bahrain Meridi.

Rohan Dennis in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Dennis je bil v zadnjih dveh letih pomemben člen pri številnih Rogličevih uspehih, saj je Slovencu pomagal do zgodovinske zmage na dirki po Italiji, prav tako pa je sodeloval pri Rogličevi zmagi na dirki Pariz-Nica leta 2022 ter bil pomemben člen Jumbo-Vismine ekipe na Vuelti 2022, ko se je Roglič vse do svojega padca in odstopa boril za skupno zmago.

Njegova žena Melissa Dennis je pod svojim dekliškim priimkom Hoskins blestela predvsem na velodromu, kjer je na svetovnih prvenstvih zbrala eno zlato, tri srebrne in eno bronasto medaljo. Leta 2012 je bila del avstralske reprezentance, ki je končala na četrtem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • indigokid 21:06 03.januar 2024.

    to pri kolesarjih ni nič novega, ker so vsi zadrogirani in ene droge bolj vplivajo na psiho kot druge, strena se pa lahko v vsakem trenutku komurkoli

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:27 03.januar 2024.

    Verjamem, da se lahko človeku odpelje toliko, da zgubi razsodnost, ampak da takega človeka poznaš je pa tudi malo creepy.

Sorodne novice