Šport
8166 ogledov

Kolesarju, ki je izginil brez pojasnila, pokazali vrata

rohan dennis Epa
Kolesarska ekipa Bahrain-Merida je prekinila pogodbo s svetovnim prvakom v kronometru.

Rohan Dennis, aktualni svetovni prvak v vožnji na čas, je tudi uradno ostal brez ekipe. Moštvo Bahrain Merida, katere član so Matej Mohorič, Domen Novak, Grega Bole, Luka Pibernik in Jan Tratnik, je pogodbo z Avstralcem prekinila že 13. septembra, vendar je z uradno potrditvijo počakala do konca kolesarskega SP.

Mads Pedersen SP v kolesarstvu Šport Pogačar reševal slovensko čast na brutalni dirki

Dennis je v ekipo prišel 1. januarja letos, 18. julija pa je odpeljal zadnjo dirko, ko je v nepojasnjenih okoliščinah odstopil z dirke po Franciji. V 12. etapi Toura je namreč sestopil s kolesa in brez pojasnila izginil. 

"Ekipa je 13. septembra prekinila pogodbo z gospodom Dennisom. Prekinitev ni bila javno obeležena, saj smo mu želeli omogočiti nemoteno pripravno na SP. Dennis se je za prekinitev pogodbe obrnil na arbitražni odbor Mednarodne kolesarske zveze. Zadeve ne bomo več komentirali," so sporočili iz ekipe. 

primož roglič Razpad sistema Šport Roglič odstopil 100 km pred ciljem: "Verjetno se je bal mraza."

Devetindvajsetletnik od odstopa s Toura ni več dirkal za ekipo, na svetovnem prvenstvu pa je ubranil naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas.

Podrobnosti razhoda so za zdaj predmet ugibanj, neuradno pa naj bi prišli do spora med Rohanom in vodstvom ekipe. Dokončno naj bi sodu dno izbila neustrezna kolesarska oprema.

Dennis se je po umiku zavil v molk, je pa v intervjuju za avstralske medije kmalu zatem dejal, da pričakuje, da bo v moštvu ostal do izteka pogodbe leta 2020. A se to ni zgodilo.

rohan dennis | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice