Šport
1974 ogledov

Roglič prvič v karieri pred podobnim izzivom, Pogačar adut iz rokava

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Slovenska kolesarska osmerica se na SP podaja v boj za čim višja mesta.

Svetovno prvenstvo v kolesarstvu v angleški grofiji Yorkshire bo danes gostilo zadnjo dirko, cestno preizkušnjo moških elite. Na 280 kilometrov dolgi preizkušnji bo osem Slovencev, na čelu s slovenskimi upi Matejem Mohoričem, Tadejem Pogačarjem in zmagovalcem dirke po Španiji Primožem Rogličem.

Primož Roglič Lepa gesta Šport Rogličeva rdeča majica navrgla konkreten kupček denarja

Start dirke bo v Leedsu, po 280 kilometrih pa se bo končala v Harrogatu. Kolesarje na koncu čaka sedem slabih 14-kilometrskih krogov.

V najožji krog favoritov sodijo Nizozemec Mathieu van der Poel, Francoz Julian Alaphilippe, Belgijca Greg van Avermaet in Philippe Gilbert ter Slovak Peter Sagan. Slovenci mednje ne sodijo, a si vseeno želijo, da bi krojili razplet ter se vmešali v boj za čim višja mesta.

O kapetanu slovenski kolesarji in selektor Andrej Hauptman niso želeli razmišljati na glas. Na papirju naj bi proga, podobna spomladanskim klasikam, najbolj ustrezala Mohoriču.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Adut iz rokava bi lahko bil obetavni Pogačar, ki se zelo dobro znajde v hladnejših temperaturah ter dežju, ravno takšno vreme pa naj bi bilo danes.

Primož Roglič Kljub vsemu... Šport Primož Roglič s poslednjo novico razveselil slovensko športno javnost

Hauptman verjame, da Roglič po Vuelti še ni izgubil forme in da lahko dobro oddirka, pa čeprav v življenju ni odpeljal še nobene spomladanske klasike.

Poleg omenjene trojice si bodo slovenski dres nadeli še Grega Bole, Luka Pibernik, Jan Polanc, Jan Tratnik in David Per.

Rohan Dennis Primož Roglič Kolesarstvo Šport Je to najbolj neumno športno pravilo?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice