Šport > Kolesarstvo
6996 ogledov

Kakšna okrepitev se obeta Primožu Rogliču!

Rohan Dennis Profimedia
Nizozemski mediji so se razpisali, da naj bi Avstralec po koncu sezone zapustil ekipo Ineos Grenadiers ter se pridružil Jumbo-Vismi.

Eden najbolje obveščenih kolesarskih spletnih portalov, nizozemski Wielerflits, poroča, da naj bi se nekdanji svetovni prvak v kronometru, Avstralec Rohan Dennis, dogovoril za prestop k Jumbo-Vismi po koncu letošnje sezone.

Avstralski zvezdnik sicer že drugo leto nastopa za najbolj slovito kolesarsko ekipo Ineos Grenadiers (nekdanji Sky), kateri se je pridružil po kontroverzni sezoni 2019, ko ga je njegova takratna ekipa Bahrain McLaren sredi Dirke po Franciji izločila z dirke ter mu sredi sezone razdrla pogodbo.

Dennis se takrat znašel pod plazom kritik, da ne gre za ekipnega kolesarja, saj naj bi na dirkah vozil zgolj zase, a je vse podobne govorice zatrl z izjemnimi nastopi v dresu slovite angleške ekipe, kateri se je popolnoma podredil ter bil ključen člen ter najbolj zvest pomočnik pri napričakovanem slavju Tao Geoghegan Harta na lanski Dirki po Italiji.

Rohan Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav z nastopi v zadnjih dveh letih je prepričal vse strokovnjake, da ne gre zgolj za odličnega kronometrista, temveč gre lahko tudi za enega najboljših ter najmočnejših kolesarskih pomočnikov na svetu.

Prav zaradi teh dveh sposobnosti naj bi si ga tako želeli pri Jumbo-Vismi, ki naj bi po poročanju nizozemskih medijev v borbi za Avstralčev podpis premagali ekipo UAE Team Emirates našega Tadeja Pogačarja.

Namesto Pogačarju naj bi se tako pridružil drugemu slovenskemu kolesarskemu zvezdniku, Primožu Rogliču. Dennis bi tako lahko postal še en ključen Rogličev pomočnik v gorah, obenem pa lahko izjemni Avstralec brez težav prevzame tudi vlogo pomočnika, ki mora po celi dan vleči za sabo ves peloton na ravninskih etapah.

Rohan Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Obenem pa bi Avstralec še dodatno izpopolnil ekipo Jumbo-Visme za morebitne ekipne kronometre, saj bi ob našem Rogliču, Tomu Dumoulinu, Tonyju Martinu, Woutu van Aertu, Josu van Emdnu, Stevenu Kruijswijku in Edoardu Affiniju zagotovo sestavljal naravnost nepremagljivo ekipo.

Pri Jumbo-Vismi zaenkrat še niso želeli potrditi ugibanj o podpisu dvakratnega svetovnega prvaka, ki bi vsaj po svojih sposobnostih zagotovo ustrezal ekipi Jumbo-Visme, ki bi ga lahko poleg etapnih dirk uporabljala tudi kot enega ključnih pomočnikov Wouta van Aerta na spomladanskih klasikah.

Dennis, ki je v svoji profesionalni karieri vozil še za Garmin in BMC, je sicer zbral že 30 zmag, od tega 20 v kronometru. Je eden izmed redkih kolesarjev na svetu, ki se lahko pohvali z etapnimi zmagami na vseh treh največjih tritedenskih dirkah, saj je dobil etapo na Touru in Giru ter dve na Vuelti. V letih 2018 in 2019 pa je postal svetovni prvak v vožnji na čas.

Rohan Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

V letošnji sezoni se zaenkrat lahko pohvali z dvema zmagama, saj je slavil na kronometru Dirke po Kataloniji ter prologu Dirke po Romandiji.

Če se pisanje nizozemskih medijev izkaže za resnično, bo Roglič dobil še enega izjemnega pomočnika...

roglič pogačar Strah in trepet Šport Neverjeten podatek, kako naša šampiona pometata z najmočnejšo ekipo na svetu
Komentarjev 1
  • Brenda_Elkins 11:27 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice