Šport > Kolesarstvo
1106 ogledov

Mohorič razkril, kako bi lahko danes ugnal Pogačarja

Tadej Pogačar Mario Stiehl
Letošnja dirka po Sloveniji je v znamenju domačih kolesarjev.

Tretja etapa na razgibani trasi od Brežic do Krškega je v petek ponudila sprinterski boj razredčene glavnine, ki ga je dobil Bask Jon Abirasturi (Caja Rural) pred Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious). Skupno vodstvo je pred kraljevsko sobotno etapo obdržal Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Mohorič je na drugem mestu v generalni razvrstitvi, za lanskim zmagovalcem francoskega Toura ima 1:15 minute zaostanka. V petek je z bonifikacijskimi sekundami v primerjavi s Pogačarjem pridobil devet sekund.

dirka po Sloveniji Posavje navijači Foto/Video Šport Številni napadi, Slovenci pobrali vse majice

Mohorič je bil razočaran z razpletom petkove etape. "Zadovoljstva ni niti malo, ker je drugo mesto za prvega poraženca. Žal mi je, da je zmanjkalo za tistega pol kolesa," je dejal kolesar s Podblice.

Jon Aberasturi | Avtor: Sportida Sportida

"Dirka je res dobra, ljudje so povsod, navijajo. Vzdušje je super in kolesarji smo to močno pogrešali v teh covidnih časih. Lepo je nastopati pred domačimi ljudmi," je dejal novi vodilni v seštevku za rdečo majico najboljšega sprinterja.

"Rdeča majica je le tolažilna nagrada. Žal mi je malo zmanjkalo, ampak dirke ni konec (...) V soboto bo Tadej (Pogačar, op. a.) spet premočen za konkurenco. Če bom čez noč pet kilogramov shujšal, imam morda možnosti," je šaljivo pripomnil Mohorič.

Sobotna kraljevska etapa bo kolesarje vodila od Ajdovščine do Nove Gorice (164,1 km). Premagali bodo pet kategoriziranih vzponov, vključno s ciljnim do Svete gore nad Novo Gorico (2,5 km/13 %). Start bo ob 10.55 v Ajdovščini, v cilju pa najboljše pričakujejo nekaj čez 15. uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice