Šport > Kolesarstvo
142 ogledov

Pogačar razkril, zakaj je na koncu vendarle izbral Dirko po Sloveniji

Dirka po Sloveniji Vid Ponikvar/Sportida
V sredo se bo na Ptuju začela 27. kolesarska dirka po Sloveniji. Med 139 kolesarji iz 20 ekip so svoje cilje tik pred startom razkrili glavni zvezdniki Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Italijan Diego Ulissi.

Nedvomno je prvo ime dirke zmagovalec lanskega francoskega Toura Tadej Pogačar. "Za našo ekipo in zame je to pripravljalna dirka za Francijo, forma je po videnem na treningu v redu. Na dirki Po Sloveniji sem bil vedno blizu odra za zmagovalce, zdaj pa si zagotovo želim zmagati. Bomo videli, kakšne bodo noge," pravi mladi tekmovalec iz Klanca pri Komendi.

Dirka po Sloveniji | Avtor: Vid Ponikvar/Sportida Vid Ponikvar/Sportida

Kot pravi, se domače dirke posebej veseli. "Po zadnji dirki sem imel čas za počitek in medijske obveznosti, nato pa smo si ogledali trase Toura in šli na višinske priprave. Kriterij Dauphine je bil v prvem planu, a dirka Po Sloveniji je bila stalno zraven kot dobra možnost. Približno dva meseca nazaj smo se odločili za Slovenijo, saj je bilo tako več časa za zgoraj našteto, prav tako pa mi je tudi v užitek dirkati tukaj."

kriterij Dauphine Zavračajo obtožbe Šport Slovenci v središču novih dopinških obtožb, med njimi tudi največja imena

Domača tekma je bila tudi na spisku želja Mateja Mohoriča. "Kot Slovenec sem izredno ponosen, da lahko dirkam pred domačimi navijači. V ekipi imamo tudi nekaj osebja in sponzorjev iz Slovenije, zato smo maksimalno motivirani in osredotočeni na rezultat. Na srečo mi padec na Giru ni pustil posledic, spremenili pa smo prvotni načrt, po katerem bi šli iz Italije direktno v Francijo. Po padcu smo imeli več časa in odločili smo se, da bomo zadnje priprave opravili prav na dirki Po Sloveniji."

Dirka po Sloveniji | Avtor: Vid Ponikvar/Sportida Vid Ponikvar/Sportida

Branilec zmage iz leta 2019 je Diego Ulissi. Ta ima za sabo težko zimo, zdaj pa znova išče pravo tekmovalno formo. "Vedno sem vesel, ko pridem v Slovenijo, z njo me povezuje veliko lepih spominov. Zima ni bila najboljša, zato sem najprej vesel, da sploh lahko dirkam, upam pa na močne noge. Na dirko smo prišli z močno ekipo, skupaj smo tukaj slavili že trikrat. Tadej je v vlogi liderja na dirki, vendar bomo videli kako se bo dirka razvijala in bomo morda taktiko tudi spreminjali."

Kolesarje čaka pet zelo razgibanih etap s ciljem v Novem mestu. Napovedati zmagovalca pa je tudi po Mohoričevem mnenju zelo težko: "Tadej Pogačar je aktualni zmagovalec Dirke po Franciji, ampak zdaj nismo v Franciji. Seveda je prvi favorit in mislim da si zelo želi zmagati, ampak enako velja tudi za vse druge kolesarje. Zagotovo se bomo potrudili, da mu pot do zmage otežimo. Dirka je odprta."

Dirka po Sloveniji | Avtor: Vid Ponikvar/Sportida Vid Ponikvar/Sportida

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.