Šport > Kolesarstvo
975 ogledov

Pogačar odgovarja Mohoriču: "Matej malo pretirava"

Tadej Pogačar
1/23
Mario Stiehl
Tadej Pogačar dobil drugo etapo 27. kolesarske dirke po Sloveniji. S tem je prevzel tudi zeleno majico vodilnega skupnem seštevku.

Kolesar s Klanca pri Komedni je tekmecem tokrat prepustil le boj za drugo mesto, ki ga je v ciljnem sprintu dobil Matej Mohorič (Bahrain Victorious), potem ko je premagal zadnjega zmagovalca slovenske pentlje leta 2019, Italijana Diega Ulissija (UAE Team Emirates).

Wout Van Aert in Primož Roglič V težavah Šport Rogličevemu zvezdniškemu pomočniku sodišče dosodilo visoko kazen

Med petnajsterico so bili še trije slovenski kolesarji. Deseto mesto je osvojil Pogačarjev moštveni kolega Jan Polanc, 12. je bil Jan Tratnik (Bahrain Victorious), 15. pa Kristjan Hočevar (Adria Mobil).

V skupnem seštevku ima po upoštevanju vseh bonifikacijskih sekund Pogačar minuto in 24 sekund naskoka pred Mohoričem. Tretji pa je Ulissi s še šest sekund večjim zaostankom.

Mohorič je v mešani coni novinarjem dejal, da je bil Pogačar danes dva razreda boljši od ostalih. "Matej malo pretirava. Ampak hvala za lepe besede. Vem, da je zadovoljen s svojim rezultatom, ampak vem, da bo v naslednjih dneh spet poskušal prevzeti majico. Bomo videli, še bo zanimivo," se je na pohvalo odzval kolesa UAE Emirates.

tadej pogačar Dirka po Sloveniji Šport Kakšna najava za Tour! Pogačar že drugi dan dirke pometel s konkurenco

O varčevanju moči ni razmišljal "Že od samega starta smo imeli načrt, da gremo na Svetino na polno, da bi naredili čim manjšo skupino, ampak na koncu sem bil sam, kar je bilo še bolje. Potem pa sem moral sam do cilja. Nič več ni bilo rezerve na koncu, šel sem na polno. Res sem zadovoljen z današnjo etapo in v nadaljevanju upam, da bom imel vsaj približno isto dobre noge."

Na slovenskih tleh 22-letnik s Klanca pri Komendi neizmerno uživa, etapa v okolici Celja pa mu še posebej odgovarja. "Zelo sem užival. Ta etapa mi je bila vedno pri srcu. Celjska koča je skoraj vedno na dirki po Sloveniji, bodisi iz te ali druge strani. Skozi celotno dirko je vzdušje res super. Res sem hvaležen vsem navijačem. Toliko, kot uživam v tej dirki, nisem še nikoli. Res sem vesel, da dirkam tukaj," je sklenil aktualni zmagovalec dirke po Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.