Šport > Kolesarstvo
1756 ogledov

Pogačar vrgel rokavico Rogliču: "Skoraj sem že ..."

Tadej Pogačar Sportida
Tadej Pogačar (Team UAE Emirates) po izpolnitvi zastavljenega cilja na domači dirki že pogleduje proti naslednjemu izzivu.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (Team UAE Emirates) je zadnji dan dirke po Sloveniji zanesljivo ubranil majico vodilnega in prvič slavil skupno zmago na domači pentlji.  

Za 22-letnega Pogačarja je to že 25. zmaga v profesionalni karieri, od tega osma v tej sezoni. 

Tadej Pogačar Dirka po Sloveniji Šport Pogi tretji najmlajši z zmago, vse majice Slovencem

Pred tem je dobil še skupna seštevka na dirki po Združenih arabskih emiratih ter preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja. Med drugimi pa je letos osvojil še prvi spomenik na prestižni dirki Liege-Bastogne-Liege.

Lanskega zmagovalca dirke po Franciji zdaj pred začetkom branjenja naslova na francoskih cestah čakata še nastopa na državnem prvenstvu v Kopru v vožnji na čas (17. junij) in cestni dirki (20. junij).

Dirka po Sloveniji Pogačar Šport "Navijači so bili veličastni, to je bilo neverjetno"

"Občutki so zares izjemni. Štirikrat sem bil blizu stopničkam na domači dirki, zdaj pa se lahko končno veselim skupne zmage. Za mano je čudovit teden in vesel sem, da sem tukaj doma ob teh čudovitih navijačih. Ekipa je delala dobro in zaslužili smo si ta rezultat. Čestitke vsem fantom. Moje noge so vse boljše in skoraj sem že nared za dirko po Franciji. Imam dva tedna časa, da se pripravim za naslednji veliki cilj, ki sem si ga zadal," je za uradno spletno stran moštva povedal 22-letnik.

Pogačar je s tem posredno vrgel rokavico tudi Primožu Rogliču (Jumbo-Vismu), ki je letošnjo sezono povsem podredil pripravam na prihajajočo francosko pentljo.

Primož Roglič Koliko je na kocki! Šport Roglič letos tvega vse! Za kaj takšnega se v zadnjem desetletju ni odločil nihče
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.