Šport > Kolesarstvo
213 ogledov

Dan D na dirki po Sloveniji

dirka po Sloveniji Posavje navijači Sportida
Tadej Pogačar bo na predzadnji etapi branil minuto in 15 sekund prednosti pred Matejem Mohoričem. Razpleta kraljevske preizkušnje bo bržkone krojil tudi končni vrstni red letošnje izvedbe.

Na 27. kolesarski dirki po Sloveniji bo danes na vrsti četrta, kraljevska etapa od Ajdovščine do Nove Gorice (164,1 km), po kateri bo najbrž že jasno, kdo bo v nedeljo slavil skupno zmago. Vodilni na dirki, slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), bo branil 1:15 minute naskoka pred rojakom Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious).

Šestindvajsetletnik iz Podblice je v Krškem po drugem mestu v tretji etapi od Brežic do Krškega priznal, da bo bržčas Pogačar premočan za tekmece v današnji etapi, ki se bo končala na Sveti gori nad Novo Gorico.

Tadej Pogačar Kraljevska etapa Šport Mohorič razkril, kako bi lahko danes ugnal Pogačarja

"Jutri bo Tadej (Pogačar, op. a.) spet premočen za konkurenco," je v petek dejal Mohorič in v šali dodal: "Če bom čez noč pet kilogramov shujšal, imam morda možnosti." Kljub dvema drugima mestoma v zaporednih etapah in petkovimi devetimi bonifikacijskimi sekundami Mohoriča, je izraziti favorit tako za današnjo etapno kot nedeljsko skupno zmago 22-letni Pogačar, ki mu je zaključek pisan na kožo.

Kolesarje bo pot sicer vodila prek skupno petih kategoriziranih vzponov, vključno s ciljnim do Svete gore nad Novo Gorico (2,5 km/13%).

dirka po Sloveniji Posavje navijači Foto/Video Šport Številni napadi, Slovenci pobrali vse majice

Pred tem bodo morali premagati še vzpon na Temnico (4,3 km/8,1%), Ravnico (3,2 km/9,5%) in Vrhovlje (4,3 km/7,3%) slabih 50 km do cilja. Nato sledijo še trije nekategorizirani krajši vzponi (Kozana, Gonjače, Kojsko), v zadnjih 12 km pa se bodo drugič podali na Ravnico pred strmim zaključnim vzponom na Sveto goro (2,5 km/13%).

Start predzadnje etape bo ob 10.55 v Ajdovščini, v cilju pa najboljše pričakujejo nekaj čez 15. uro. V nedeljo bo še zadnja etapa od Ljubljane do Novega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.