Šport > Kolesarstvo
4635 ogledov

Neverjeten podatek, kako naša šampiona pometata z najmočnejšo ekipo na svetu

roglič pogačar Epa
Slovenska kolesarska asa sta postala pravi "kriptonit" za slovito kolesarsko ekipo Ineos Grenadiers (nekdanji Sky).

Najmočnejša in najbogatejša kolesarska ekipa na svetu Ineos Grenadiers je razkrila svojo postavo, s katero bo po enoletnem premoru ponovno poizkusila osvojiti sveti gral kolesarstva, Dirko po Franciji.

Slovita britanska ekipa, ki je v zadnjih devetih letih kar sedemkrat osvojila Tour (Chris Froome štirikrat in Bradley Wiggins, Geraint Thomas ter Egan Bernal enkrat) bo svojo dominanco, katero sta prekinila le Vincenzo Nibali (Astana) leta 2014 ter lani Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), poizkusila nadaljevati s pravo zvezdniško postavo.

Pri Ineosu niso hoteli razkriti, kateri kolesar bo imel vlogo kapetana, a se nekako vendarle zdi, da bi ta vloga morala pripasti nekdanjemu zmagovalcu te največje dirke na svetu Thomasu ter Richardu Carapazu, ki se lahko pohvali s skupno zmago na Dirki po Italiji, nikakor pa ne smemo pozabiti na lanskega zmagovalca Gira Tao Geoghegan Harta ter izkušenega mačka Richieja Porta, ki je sicer napovedal, da se namerava dirke udeležiti v vlogi pomočnika, a je v zadnjih tednih pred Tourom pokazal spektakularno formo.

Ekipo dopolnjujejo še trije štirje izjemni kronometristi, izmed katerih bota Luke Rowe ter Dylan van Baarle skrbela za narekovanje tempa po ravninskem delu, medtem ko se bosta na začetku vzponov morala izkazati nekdanji svetovni prvak Michal Kwiatkowski ter Jonathan Castroviejo.

Kolesarji Ineosa sicer že celotno sezono veljajo za pravi strah in trepet v pelotonu, saj so izmed devetih etapnih dirk najvišjega možnega ranga dobili kar pet izmed devetih dirk. Adam Yates ter Egan Bernal, ki izpuščata Tour, sta dobila Dirko po Kataloniji in po Italiji, medtem ko sta njihova glavna aduta za Tour, Thomas in Carapaz, slavila na Dirki po Romandiji in po Švici, Porte pa je beri zmag dodal še Kriterij Dauphine. Ineos resnično izgledajo nepremagljivo...

A vseeno ima tudi takšna ekipa, kot je Ineos, svojo šibko točko! To sta oba slovenska kolesarja, Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta dobila čisto vsako etapno dirko najvišjega ranga, katere sta se lotila, z izjemo dirke Pariz-Nica, ko je Roglič zapravil zmago zaradi padcev v zadnji etapi.

Roglič je sicer do padca naravnost pometal z vso konkurenco na tej francoski dirki, podoben scenarij pa se je ponovil na Dirki po Baskiji, kjer je v skupnem seštevku premagal tudi Pogačarja, ki je sicer slovil na obeh drugih dveh dirkah najvišjega ranga, katerih se je lotil, Dirki po ZAE in Tirrenu-Adriaticu.

Da pa sta oba slovenska šampiona naravnost nerešljiva uganka za najmočnejšo ekipo na svetu, najlepše pove naslednji podatek... Ineos Grenadiers še nikoli ni dobil etapne dirke, če je na njej nastopil tudi Tadej Pogačar, medtem ko so na poslednji etapni dirki, na kateri je nastopil Primož Roglič, slavili še v času, ko se je ekipa še vedno imenovala Sky! To je bila Dirka po Franciji leta 2018!

Le upamo lahko, da se bo ta trend nadaljeval tudi na letošnji Dirki po Franciji...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice