Šport > Kolesarstvo
3240 ogledov

Van Aert po rožnato: Zanimivo bo, saj je tu tudi Pogačar

Wout van Aert Tadej Pogačar Profimedia
Belgijski šampion

Ekipa Visma/Lease a bike, prejšnja Jumbo-Visma, bo na dirko po Italiji poslala zelo močno zasedbo, v njej se bodo za etapne zmage potegovali Cian Uijtdebroeks, ki mu je pred novim letom uspelo izsiliti odhod iz moštva Bora-hansgrohe, Olav Kooij in Wout van Aert.

Slednji vsaj v prvem tednu Gira računa na rožnato majico. "Prišel je čas, da nastopim še na kakšni tritedenski dirki in ne samo na Touru. Osredotočen bom predvsem na etapne zmage, pravega kolesarja, ki bi se potegoval za skupno zmago, nimamo. Za zdaj še ne vem na katere etape se bom še posebej pripravil," je za La Gazzetto dello Sport izjavil Belgijec, ki je v preteklih letih na Touru pomagal moštvenemu kapetanu Jonasu Vingeggardu.

Tokrat bo maja kapetansko vlogo moral prevzeti sam. "Starta Gira 4. maja se že veselim, traso uvodne etape že imam v glavi. Zahtevni vzponi in zaključek, ki sledi v Torinu, mi ustrezajo. Nato bomo v prvem tednu imeli tudi vožnjo na čas," pravi Van Aert. Rožnata majica v prvem tednu preizkušnje je tako zanj velik cilj.

"Resnično me zanima, kako se bo vse izšlo, saj bo na dirki nastopil tudi kolesar takšnega kalibra kot je to Tadej Pogačar. Bomo videli, ampak prvi teden bi lahko bil moj. Giro bo tudi izjemna priprava za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Po zadnjem dnevu dirke po Italiji bom imel na voljo še mesec dni, da se pripravim. A ne želim si postavljati preveč pritiska na svoja ramena."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice